Bästa kaseinpulver 2024 – Proteintillskott som gör dig mätt och stark

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vill du lära dig mer om kasein? Då har du kommit rätt, för i vår stora köpguide om kasein kommer du att få lära dig allt om proteinet! 

Vi har sammanställt information om kaseinets för- och nackdelar, samt vad det egentligen är. Du får också reda på vilka tillfällen ett kaseintillskott är mest effektivt, och vilka olika sorters tillskott det finns.

Kasein som tillskott

Kaseinprotein kan vara tillverkat på många olika sätt. Det kan smaka choklad och ha många olika tillsatser. Det kan vara laktosfritt men innehålla soja. För att hjälpa dig välja ett kaseinprotein som passar just dig, går vi igenom flera stycken högkvalitativa kaseinprotein i den här guiden.

I premiumklassen vann Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard. I mellanklassen har vi Fairing Sloow Protein. Det är ett jättebra alternativ för dig som vill ha ett effektivt men enkelt proteinpulver. Söker du en budgetprodukt, kan vi tipsa om Core Casein

För dig som vill ha ett kasein utan sötningsmedel konstiga tillsatser, kan vi varmt rekommendera specialaren Self Omninutrition Casein Premium.

Premium: Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard

Optimum Nutrition 100% Gold Standard, är ett högkvalitativt proteinpulver med kasein. Pulvret finns i flera smaker och är perfekt för att ha i smoothies eller göra god proteinpudding med.

En fördel som många användare nämner, är att proteinet inte innehåller överdrivet mycket sötningsmedel och endast använder sig av sukralos som sötning.

Fördelar

 • Finns i flera smaker
 • Innehåller liten mängd sötningsmedel

Nackdelar

 • Blandar sig dåligt med vatten

Mellan: Fairing Sloow Protein

Fairings kaseinprotein med smak av vaniljglass, är en prisvärd och populär produkt som används av många motionärer. Det är också lämpligt för den som vill ha något mättande, som kan förhindra småätande mellan måltiderna.

Fördelar

 • God vaniljsmak
 • Ger stor mättnadskänsla

Nackdelar

 • Lukten tilltalar inte alla

Budget: Svenskt Kosttillskott Core Casein

För den som söker ett billigt kasein av god kvalitet, kan vi rekommendera Core Casein från Svenskt Kosttillskott. För att ligga i sin prisklass så håller den hög kvalitet och är dessutom svensktillverkad.

Det webbaserade företaget som säljer kosttillskott av olika slag, har satsat på sin egen kaseinprodukt och det med den äran. Produkten är av bra kvalitet för sin prisnivå och har dessutom ett lågt pris.

Fördelar

 • Flera smaker
 • Lättupptagligt

Nackdelar

 • Sötat med aspartam

Special: Self Omninutrition Casein Premium

Self Omninutrition Casein Premium är unikt av den anledningen att det är ett helt laktosfritt proteinpulver baserat på kasein. Trots att det har en hög sammansättning av kasein-proteiner, så har de lyckats att separera laktosen.

I viss mån har de fått göra avkall på smaken här, men den stora fördelen är att en laktosintolerant kan äta tillskottet utan problem. Smaken som många inte tycker är helt fördelaktig, kan enkelt kamoufleras i juice eller smoothies.

Fördelar

 • Laktosfritt
 • Hög proteinhalt

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av ägg

Köpguide

Vad är kasein?

Kasein är ett protein som lämpar sig mycket bra när risken för muskelnedbrytning är påtaglig. Till exempel under perioder av hård träning eller i samband med förändringar i kosten. Men många använder det också dagligen som mellanmål och aptitdämpare mellan måltiderna.

Ett bra kaseinpulver är helt enkelt ett bra sätt att förhindra småätande mellan måltiderna. Varför inte ha kasein på jobbet och ta en portion innan du åker hem för att laga middag? Då slipper du suget som kan uppstå i slutet på arbetsdagen när du är hungrig och trött.

Kasein är är det dominerande proteinet i mjölkprodukter och utgör ungefär 80 % av allt protein i exempelvis mjölk. Resterande del proteiner i mjölk består av vassle. Kaseinet bryts ner långsamt i kroppen, om vi exempelvis jämför med vassleprotein.

Det gör den effektiv vid muskeluppbyggnad, eftersom kroppen tar upp proteinet i upp till åtta timmar. Musklerna kan därmed göra proteinupptaget effektivt. Eftersom upptaget i tarmen är långsammare, blir frisättningen av aminosyror fördröjd.

Det är bland annat detta som gör muskeluppbyggnaden effektivare. Har du dagar när du vet med dig att du inte fått i dig tillräckligt med proteiner, är ett tillskott av kasein perfekt.

Kasein eller vassleprotein - vilket är bäst?

Kasein och vassle är två proteiner som ofta jämförs med varandra. De har samma ursprungskälla men är egentligen varandras motsatser.

Vi har redan nämnt att kaseinet har ett långsammare upptag. De kompletterar varandra och det ena behöver inte utesluta det andra. Det snabbare vassleproteinet passar bra inför träningen eller vid snabb återhämtning efteråt.

Kaseinet passar för att bygga muskler långsiktig och ge en behaglig mättnadskänsla. Kasein kan du exempelvis ta innan du går och lägger dig för att kunna somna mätt och belåten, utan att behöva äta för mycket sent på kvällen.

Kasein som tillskott

Kasein finns i olika former. De vanligaste kosttillskotten som kasein intas i är antingen kalciumkaseinat, micellärt kasein eller som en del i ett trefasprotein.

Kalciumkaseinat

Kalciumkaseinat är den vanligaste varianten. Den används oftast som ett kosttillskott du tar innan läggdags, för att få en jämn tillförsel av aminosyror och protein. Kalciumkaseinat är oftast trögflytande och har en aptitdämpande effekt.

Micellärt kasein

Den mest naturliga formen av kasein är ett micellärt kasein, som kroppen bryter ner i olika steg. Det gör att upptaget är långsammare än kalciumkaseinat.

Trefasprotein

Ett annat vanligt kosttillskott är det så kallade trefasproteinet. Här får du tre olika sorters protein, som alla har olika funktioner. Kaseinet står för det långsamma proteinet i produkten. De andra proteinsorterna brukar bestå av vassle och äggprotein. I den här produkten får du alltså både ett snabbt proteinintag och ett långsamt, kombinerat i ett enda preparat.

Hur använder jag kaseinprotein?

Kaseinprotein säljs oftast i pulverform. Kaseinet är smidigt blanda med gröt eller i en smoothie alternativt en proteinshake. Du kan också tillsätta en mindre mängd vätska än som anges på förpackningen och då få en slags proteinpudding. Den kan du smaksätta med sådant som du tycker om, exempelvis choklad, bär eller frukt. 

Kaseinpulver är vitt i färgen, relativt smaklöst och lätt att blanda olika produkter. Vissa personer kan vara överkänsliga mot kasein och det kan vara allergiframkallande för känsliga personer.

Kaseinets fördelar för den som tränar mycket

För personer som tränar mycket eller är yrkesidrottare, har kaseinet blivit ett populärt kosttillskott. För den som har ett högt proteinbehov krävs det ett konstant intag av protein och med ett långsamt protein som kasein går det att få det på ett effektivt sätt. 

Det långsamma upptaget gör att kroppen också tillgodogör sig större mängd av proteinet. Möjligheten att tillaga kasein på flera olika sätt gör den också enkel att använda. 

Vissa producenter har lyckats med konststycket att isolera kaseinet från laktos, vilket gör att de med känsliga magar också ha en chans att hitta en produkt som passar dem.

Nackdelar med kasein

Har då kasein några nackdelar? Eftersom kasein är ett protein som utvinns ur mjölkprodukter, kan den ha biverkningar hos individer som är känsliga för laktos och mjölkproteiner. Vet du med dig att du är det, bör du undvika kasein helt och hållet.

Några biverkningar som kan uppstå är illamående, diarré, uppblåst mage, magsmärtor och minskad aptit. Uppstår något av dessa symptom vid kaseinintag, bör du sluta ta det omgående.

Kasein Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

Utbudet av kaseinpulver på marknaden är inte enormt men kvaliteten mellan den skiljer sig åt avsevärt. Dessutom har de alla sina specifika egenskaper vilket såklart innebär för och nackdelar. Här nedan följer våra fyra huvudkategorier där vi placerat det kaseinproteinpulver som vi anser håller hög kvalitet.

Premium: Optimum Nutrition 100% Casein Gold Standard

Optimum Nutrition 100 % Casein Gold Standard marknadsförs som det perfekta proteinet att ta på kvällskvisten innan läggdags. Produkten innehåller endast kasein, smaksättning, sötningsmedel och ingenting annat. 

Casein Gold Standard har långsam frisättning av aminosyror, vilket är det som gör det lämpligt att ta på kvällen. Optimum Nutritions kasein finns i flera olika smaker; nämligen Creamy Vanilla, Chocolate Supreme, Cookies & Cream och ett med jordgubbssmak.

Just den här produkten är otroligt populär bland muskelbyggare och de som tränar hårt. Optimum Nutrition 100 % Casein Gold Standard har en mängd positiva recensioner, inte minst på grund av att produkten inte innehåller aspartam, utan enbart sukralos som sötningsmedel. 

Personer som tränat länge och använt många olika typer av proteinpulver, anser ofta att smakerna på det här proteinpulvret är mycket bra och är lätt att ta. Det kan kombineras på många olika sätt i smoothies, puddingar, shaker och efterrätter. 

Kaseinet bildar en geléliknande substans när det hamnar i magsäckens sura miljö. Detta skapar en behaglig mättnadskänsla och ger utmärkta förutsättningar för optimal muskeltillväxt och återhämtning.

Produktfakta:

 • 100 % kasein
 • Med sukralos

Fördelar

 • Finns i flera smaker
 • Innehåller liten mängd sötningsmedel

Nackdelar

 • Blandar sig dåligt med vatten

Mellan: Fairing Sloow Protein

Fairing Sloow Protein är lätt att blanda ut i vätska och passar således bra att kombinera med olika ingredienser. Många användare har också det här som ingrediens i proteinpannkakor. 

Produkten har ett högt innehåll av aminosyran BCAA, som bidrar till att muskeluppbyggnaden sker snabbare. Men proteinupptaget är trots detta mycket långsamt i den här produkten och är perfekt till kvällen, så att den kan verka under natten.

Många användare är speciellt förtjusta i smaken. Det gör att produkten kan användas för att sätta guldkant på tillvaron under perioder när dieten är strikt exempelvis. 

Produkten har ett brett användningsområde och används både av dem som tränar hårt och de som vill ha en mättande produkt för att stilla hungern och förhindra småätande mellan måltiderna.

Produktfakta: 

 • Hög halt BCAA
 • Smak av vaniljglass

Fördelar

 • God vaniljsmak
 • Ger stor mättnadskänsla

Nackdelar

 • Lukten tilltalar inte alla

Budget: Core Casein

Kosttillskottsföretag Svenskt Kosttillskott har tagit fram ett eget kasein i flera olika smaker. Produkten innehåller 80 % kasein och resten vassle. Proteininnehållet är högt, men laktoshalten låg. Tack vare ett tillskott av laktasenzym, har en laktoskänslig goda förutsättningar att tåla produkten.

Produkten kan du blanda i allt från gröt till shakes. För den som älskar choklad finns smaken chocolate chip cookie och det är en av de populäraste smakerna. Här får du alltså både en god och härlig smak, samtidigt som får proteinbehovet tillfredsställt. 

Produkten är smaksatt med aspartam, vilket är ett sötningsmedel som många idag anser inte är så hälsosamt. Detta kan alltså innebära minus i kanten för vissa användare.

Produktfakta:

 • Låglaktos
 • Åtta olika smaker

Fördelar

 • Flera smaker
 • Lättupptagligt

Nackdelar

 • Sötat med aspartam

Special: Self Omninutrition Casein Premium

Många som inte tål laktos alls har svårt att hitta bra kaseinpulver. Men Self Omninutrition har tagit fram den här produkten som gör att den laktosintolerante kan tillgodogöra sig fördelarna med kaseinprotein.

Därför är den här en självklar specialare för oss, även om smaken tyvärr till viss del fått stå tillbaka. Men det går och andra sidan att åtgärda med egna smaksättare i smoothies eller juicer. 

Men det här är ett mycket långsamt protein som fungerar precis lika bra som alla andra och ger hela 27 gram protein per portion. Perfekt för att ge långsam proteintillförsel för optimal muskelutveckling. Innehåller också essentiella fettsyror, vilket ökar upptaget.

Produktfakta: 

 • Mer än 27 g protein/port
 • Essentiella aminosyror

Fördelar

 • Laktosfritt
 • Hög proteinhalt

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av ägg

Kaseintillskotten som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

För dig som inte hittat något kasein som känts hundraprocentigt rätt i huvudkategorierna, presenterar vi här tre stycken proteinpulver till som är intressant att titta närmare på. Kanske hittar du en passande produkt bland dessa.

Star Nutrition Supreme Casein

Pro Nutrition har låg laktoshalt och är ett prisvärt alternativ för den som vill ha kasein men samtidigt en mage som är känslig för laktos. Den innehåller också hela 80% protein, vilket gör den till en effektiv aptitdämpare.

Kosttillskottet ger en aminosyra-tillförsel under 5-8 timmar, vilket får anses väldigt bra. Om du vill ha en skön nattsömn utan att slippa onödig hunger eller äta mycket innan läggdags, är det här ett utmärkt alternativ.

Fördelar

 • Låg laktos
 • 80% protein

Nackdelar

 • Klumpar sig lätt

Better You Smoothie Protein

Letar du efter ett proteinpulver som kan ge dig kaseinproteinets alla fördelar, men utan onödigt innehåll? Då ska du definitivt titta på Better You Smoothie Protein som är något utöver det vanliga.

Den är helt fri från laktos och gluten och innehåller en hög andel andel protein. Kaseinet har ingen smak, utan den här blandar du enkelt i en smoothie eller så använder du den i bakning. Helt fri från både sötningsmedel och socker. Innehåller också psylliumfrön, vilket gör att den har en positiv inverkan på tarmfunktionen.

Fördelar

 • Inga sötningsmedel
 • Neutral smak

Nackdelar

 • Utblandad med vassleprotein

Swedish Supplements Slow Casein

Swedish Supplements Slow Casein är ett fett- och kolhydratsnålt kaseintillskott. Med varje portion får du 26 gram kasein, men endast 1.5 gram fett och kolhydrater. Den passar utmärkt som ett mättande kvällsmål och finns i smakerna heavenly rich chocolate, vanilla gelato cream, vanilla pear cream och wild strawberry cream. 

En nackdel som tillskottet har enligt vissa användare, är att pulvret kan vara något svårt att lösa upp i vatten och att smakerna inte lever upp till förväntningarna.

Fördelar

 • Lite kolhydrater
 • Fettsnålt

Nackdelar

 • Svår att blanda ut i vatten

Elit Nutrition Elit Casein

Elit Casein innehåller 27 gram kaseinprotein per portion. Det gör produkten mycket populär bland dem som vill ha ett mättande och långtidsverkande kaseinprioten. 

Proteinkällorna här är micellärt kasein samt kalciumkaseinat, vilket ger en långsam utsöndring av aminosyrorna i tillskottet. Pulvret finns i fem smaker och kan ätas som en pudding eller tas som en proteinshake.

Fördelar

 • Många smaker att välja mellan
 • Passar att göra pudding med

Nackdelar

 • Sötad med aspartam

Scitec Nutrition 100% Casein Complex

Scitec Nutrition 100% Casein Complex har en något annorlunda sammansättning än många andra kaseintillskott, eftersom det även innehåller L-glutamin och matsmältningsenzymer. Det gör att kroppen lättare kan ta upp kaseinet och näringsämnena i pulvret. 

Scitec Nutrition 100% Casein Complex är mångsidigt och kan användas på flera sätt. Du kan göra proteinshakes och det kan även blandas ner i en smoothie eller i gröt. Ett bra tillskott som hjälper dig att hålla dig mätt mellan måltiderna. Finns i tre olika chokladsmaker.

Fördelar

 • 23 gram protein per portion
 • Med L-glutamin

Nackdelar

 • Sötad med sukralos

Delta Nutrition Supreme Casein 100

Det anrika gymmet Delta Gym i Stockholm har tagit fram en serie kosttillskott som de även säljer över nätet. Supreme Casein 100 är ett kaseinpreparat som även innehåller 20 % vassleprotein, för att säkerställa optimal frisättning av aminosyror.

Proteinpulvret är också berikat med laktasenzym och matsmältningsenzymer, vilket hjälper kroppen att bryta ner laktos. Delta Nutrition Supreme Casein 100 kan du använda både som mellanmål och som mättande kvällsmål innan läggdags.

Fördelar

 • Med laktasenzym och matsmältningsenzymer
 • Tillverkat i Sverige

Nackdelar

 • Smaken tilltalar inte alla
 • Kan innehålla rester av soja och ägg

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad