Bästa bidrottninggele 2024 – Enzymer och aminosyror för vacker hy och hormonell balans

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Bidrottninggelé sägs hjälpa mot en rad bekymmer, från PMS till att förebygga och minska rynkor. Är du nyfiken på hur det egentligen hänger ihop och om bidrottninggelé verkligen fungerar? Då välkomnar vi dig till den här artikeln, som kommer att handla om just bidrottninggelé och dess hälsofördelar!!

Läkande och helande egenskaper hos bidrottningelé

Eftersom bidrottninggelé verkar ha så många läkande och helande egenskaper är det förstås en väldigt spännande produkt att lära sig mer om. I den här köpguiden kommer vi att gå in på ett brett spektrum av kategorier när det gäller bidrottninggelé eller royal jelly, som det också kallas. 

Vi ska titta närmare på exakt vad det är, vad vetenskapen säger om produkten och hur du kan ta det som kosttillskott. För cirka två decennier sedan blev bidrottninggelé riktigt stort på den västerländska marknaden. När bidrottninggelé introducerades hos oss i Skandinavien, lanserades det i första hand som ett ämne som kunde bidra till hormonell balans.

I artikeln tipsar vi också om ett antal produkter för dig som är redo att prova på bidrottninggelé. Det finns ett varierande utbud av produkttyper; från ampuller med gelé till krämer av olika slag. I premiumkategorin vann Exportim Peking Royal Jelly. I mellanklassen valdes A.Vogel Apiforce Bidrottningsgelé som vinnare. 

Den som vill titta närmare på en bra budgetprodukt kan med fördel läsa mer Camette Gelé Royal Bidrottninggelé. Den exklusiva specialaren Peking Royal Jelly Bidrottninggelé Ampuller är definitivt en produkt som inte bör missas!

Premium: Exportim Peking Royal Jelly

Exportim Peking Royal Jelly är en bidrottninggelé i flytande form. Den levereras i en burk med ampuller som innehåller 10 ml bidrottninggelé per enhet. Ampullerna är lätta att ta och produkten har fått många positiva recensioner.

Ett plus också för att produkten genomgått grundliga kontroller och inte innehåller antibiotika eller otillåtna tillsatser. Priset kan uppfattas som ett minus för många, men då ska vi komma ihåg att det här är en högkvalitativ produkt.

Fördelar

 • Innehåller endast bidrottninggelé
 • Välkontrollerad produkt

Nackdelar

 • Stark smak

Mellan: A.Vogel Apiforce Bidrottningsgelé

A.Vogel Apiforce Bidrottningsgelé är ett kosttillskott för dig som vill ha ett bidrottninggelé som är lätt att ta, eftersom det inte har har någon bismak. Här är nämligen bidrottninggelén förpackad i kapslar. 

Det innebär förstås också att du får en produkt som innehåller andra ingredienser än endast bidrottninggelé. Men om det inte är något problem, är det här en högkvalitativ och välkontrollerad produkt tillverkad i Europa.

Fördelar

 • Små och lättsvalda kapslar
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Ej ren bidrottninggelé
 • Innehåller gelatin

Budget: Weight World Royal Jelly

Weight World Royal Jelly är en kapsel med bidrottinnggelé som innehåller hela 750 ml per dagsdos. Kapslarna kan ge dig ett bättre immunförsvar och bidra till att du lättare klarar perioder av stress eller återhämtning efter sjukdomsperioder.

Produkten lanseras också som en effektiv fettförbrännare. Royal Jelly från Weight World är ett mycket prisvärt kosttillskott där du får mycket för pengarna.

Fördelar

 • Ren bidrottninggelé, förutom kapseln
 • Förbränner fett

Nackdelar

 • Ej vegetarisk

Special: Peking Royal Jelly Bidrottninggelé Ampuller

Peking Royal Jelly bidrottninggelé får nog sägas vara bidrottninggeléns Rolls Royce. Här har vi en mycket högkvalitativ produkt. Både förpackningen och ampullerna är vackert designade. Med i förpackningen får du också också praktiska sugrör, som gör att du kan tillgodogöra dig allt av den dyrbara bidrottninggelen.

Användaren bör vara förberedd på att smaken är mycket skarp och kan upplevas som obehaglig. Du får 200 mg renad bidrottnigngelé per ampull.

Fördelar

 • Hög dos bidrottninggelé
 • Lyxigt förpackat

Nackdelar

 • Dyr produkt
 • Får inte tas av astmatiker eller allergiker
 • Mycket skarp smak


Köpguide

Vad är bidrottninggelé?

Bidrottninggelé, eller royal jelly som det också kallas, är ursprungligen ett slags fodersaft för bilarver där de växer upp i sin bikupa. Men väldigt många av oss förknippar bidrottninggelé med en ingrediens i hudvårdsprodukter eller som ett naturläkemedel och kosttillskott.

Var kommer bidrottninggelé ifrån?

Bidrottninggelé är ett sekret som är mycket proteinrikt. Sekretet framställs av de arbetare som vårdar larverna i bikupan. Under de två till tre första dygnen matas bilarverna med sekretet och därefter ges det endast till de larver som ska bli nya drottningar. Därav benämningen bidrottninggelé. 

Till följd av den här näringen blir bidrottningen i stort sett dubbelt så stor som de vanliga bina och lever 10-50 gånger längre än vanliga bin. Tack vare de mycket näringsrika och vitaliserande egenskaperna har bidrottninggelé blivit intressant för oss människor.

Vad har bidrottninggelé för hälsofördelar?

Inom alternativmedicinen används bidrottninggelé i flera olika sammanhang. Exempelvis används royal jelly för korrigera hormonella obalanser, som kan ha uppkommit av olika anledningar. Bidrottninggelé rekommenderas till personer som har hormonella förändringar på grund av PMS, klimakteriet eller puberteten. 

Bidrottninggelé används också som ett allmänstärkande och vitaliserande kosttillskott, som stärker vårt immunsystem. Bidrottninggelé innehåller naturligt en stor mängd enzymer, aminosyror, mineraler, spårämnen och vitaminer.

Flera av de här ämnena är effektiva antioxidanter och skyddar således kroppen från fria radikaler, som påskyndar kroppens åldrande på olika plan.

Kollagen för huden

Dessutom innehåller bidrottninggelé det eftertraktade proteinet kollagen. Det bygger upp hudens bindväv och ser till att huden bibehåller sin spänst och kan på så vis motverka rynkor. Bidrottninggelé innehåller också pantotensyra som är gynnsamt för hår, hud och naglar.

Något annat som bidrottninggelé innehåller är acetylkolin. I kroppen stödjer signalsubstansen en komplex process, som hjälper till vid överföringen av nervsignaler mellan kroppens olika celler. 

Den understödjande effekten som bidrottninggelé har på nervsystemet anses kunna förbättra energinivåerna och koncentrationsförmågan. På så vis kan den ha en balanserande inverkan för den som stressar mycket, har sömnsvårigheter och generellt lever ett liv i ett mycket högt tempo.

Bidrottninggelé innehåller nyttiga fettsyror och kan på det viset sänka kolesterolvärdet. Specifika användningsområden som ett tillskott bidrottninggelé tas för, kan exempelvis vara: 

 • För att motverka hudens åldrande
 • Förbättra fertiliteten
 • Lindra PMS-symptom
 • Mot övergångsbesvär
 • Öka energinivåerna 
 • Förbättra koncentrationsförmågan
 • Förbättra minnet
 • Förbättra sömnen
 • Stärka immunförsvaret
 • Sänka kolesterolet

Vad säger vetenskapen om bidrottninggelé?

Som så ofta när det gäller naturläkemedel så går åsikterna isär i forskarvärlden om preparatet är verksamt eller inte. Men kliniska studier har gjorts och och det gäller inte minst när de hormonbalanserande egenskaperna som bidrottninggelé anses ha. Den beprövade erfarenheten är däremot väldigt stor och det finns mängder av artiklar att läsa på nätet som handlar om hur kvinnor och män fått hjälp av bidrottninggelé i allt från PMS till bättre hårväxt.

Hur använder jag bidrottningelé som kosttillskott?

I vilken form bidrottninggelé tas beror i allmänhet på vad den ska användas för. Som allmänt stärkande och för hormonell balans, är kapslar den vanligaste formen. För hudvård av olika slag är krämer och serum vanliga och det finns en uppsjö med hudvårdsprodukter idag, som innehåller royal jelly. Det finns också bidrottninggelé på burk att köpa, även om det är en något ovanligare produkt.

Hur smakar bidrottninggelé?

Bidrottninggelé har en speciell smak som många tycker är svår att hantera. Vill du ta bidrottninggelé av olika anledningar och dessutom i flytande, oraffinerad form, är det bra att vara förberedd på detta. Det går bra att kamouflera smaken i honung, fruktyoghurt eller något annat som du föredrar.

Dosering

Doseringen av royal jelly ska alltid tas enligt anvisningarna på produktens förpackning. En vanlig dagsdos brukar ligga på 1000-2000 milligram per dag eller 10 ml, om det är frågan av royal jelly i flytande form.

Vad ska jag tänka på när jag köper bidrottninggelé?

Som tidigare nämndes finns royal jelly i många former. Du bör alltså börja med att fundera på vilken typ av produkt som kan passa dig bäst. Först och främst ska du göra klart för dig i vilken form du kan tänka dig ta bidrottninggelé. 

Tar du ren bidrottninggelé i ampull eller på burk, vet du med dig att du slipper andra ingredienser, som själva kapseln består av. Det kan vara gelatin eller olika fyllnadsmedel till exempel. Däremot måste du då vara förberedd på att bidrottninggelé har en väldigt skarp smak, som du måste hantera.

Kapslar är väldigt lätta att ta och du slipper den skarpa smaken. Däremot ligger kapslar generellt högre i pris än ren gelé och du får alltid andra tillsatser med i dagsdosen. 

Är du intresserad av bidrottninggelé endast för dess gynnsamma egenskaper för huden, finns det gott om krämer, serum och hårvårdsprodukter som innehåller detta. 

Har du ett favoritmärke du använder för din hudvård, kan du alltid börja med att titta efter om det varumärket har produkter med royal jelly. På det viset så vet du att du får en bra produkt från ett företag som du litar på.

Har bidrottninggelé några biverkningar?

Bidrottninggelé verkar vara ett ämne som oftast inte förorsakar några allergiska reaktioner. Men får du svåra allergiska reaktioner mot bistick, bör du undvika bidrottninggelé också. Det kan tilläggas att vi läst om flera kvinnor som tagit bidrottninggelé mot PMS, som fått en förändrad menstruationscykel. 

Vissa har fått en en mer regelbunden sådan, medan andra tvärtom verkar ha fått en oregelbunden menstruationscykel, även om de blivit av med sina PMS-symptom. Det kan vara värt att veta om du vill prova bidrottninggelé av just den här anledningen.

Bidrottninggelé Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

Bland våra favoriter finns fyra stycken högkvalitativa produkter som fått många bra användarrecensioner. Vi har placerat dem i sin respektive huvudkategori och där kan du läsa om dem i detalj.

Premium: Exportim Peking Royal Jelly

Peking Royal Jelly är ett bidrottninggelé som levereras i ampuller. Burken innehåller 30 doser med 10 ml i varje ampull. Bidrottninggelé från Exportim innehåller en rad antioxidanter, enzymer, pantotensyra samt kollagen. 

Exportim Peking Royal Jelly lanseras som ett medel som hjälper för fertiliteten, för att lindra PMS, övergångsbesvär och för att ha en gynnsam gynnsam effekt på hår och hud. I en kapsel får du 500 mg royal jelly.

Exportim är ett australiensiskt företag, som specialiserat sig på royal jelly och propolisprodukter, som är ett annat nyttoämne från bin. Råvarorna kommer från anläggningar som godkänts av de australiensiska Läkemedelsverket. 

För att säkerställa kvaliteten testas varje råvaruenhet av en oberoende livsmedelskontrollant. Det garanterar att alla Exportims produkter är fria från otillåtna tillsatser, samt antibiotika.

Fördelar

 • Innehåller endast bidrottninggelé
 • Välkontrollerad produkt

Nackdelar

 • Stark smak

Mellan: A.Vogel Apiforce Bidrottningsgelé

A.Vogel Apiforce Bidrottningsgelé är ett kosttillskott med bidrottninggelé och silica. Bidrottninggelé bidrar med rikliga mängder vitaminer, kollagen och enzymer. Silica är ett kisel som har en positiv inverkan på hår, hud och naglar. Produkten är ekologiskt framställd och en kapsel innehåller 67 milligram bidrottninggelé.

Apiforce Bidrottningsgelé är avsett att användas för problem i övergångsåldern och vid PMS. Inte minst kan den hjälpa när du har en problemhy, med mycket acne och orenheter. Som med alla kosttillskott av den här typen, bör du ha tålamod och ta den ett tag, för att vara säker på att få ett optimalt resultat. 

A.Vogel har är väldigt väl ansedda inom hälsokostbranschen. Deras produkter och råvaror kommer från deras egna, ekologiska odlingar och är framställt utan bekämpningsmedel, växtgifter eller konstgjorda gödningsmedel. Produkterna tillverkas också enligt internationell läkemedelsstandard. 

Företaget har genom decennierna ständigt utvecklat sig och är idag ett stort internationellt företag med omfattande och högmodern produktion, samt forskning som grund i tillverkningen.

Fördelar

 • Små och lättsvalda kapslar
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Ej ren bidrottninggelé
 • Innehåller gelatin

Budget: Weight World Royal Jelly

Royal Jelly från Weight World är ett gel som som ger dig hela 750 milligram bidrottninggelé per kapsel. Produkten är framtagen för att främja immunförsvaret och bidra till mer balanserande kolesterolnivåer. Det stärker inte bara immunförsvaret, utan hjälper dig också att kontrollera din vikt och förbränna fett effektivare.

Vi vill uppmärksamma läsaren på att den lanseras som vegetarisk på hemsidan den säljs på, vilket inte är korrekt, eftersom bidrottninggelé utsöndras från bin. Kapslarna är i alla fall vegetabiliska och det är kanske det som blandats ihop i beskrivningen. Ett plus för att bidrottninggelén i produkten är insamlad på ett sätt som inte skadar bikuporna.

Fördelar

 • Ren bidrottninggelé, förutom kapseln
 • Förbränner fett

Nackdelar

 • Ej vegetarisk

Special: Peking Royal Jelly Bidrottninggelé Ampuller

Peking Royal Jelly är en produkt som har en av de högsta andelarna royal jelly per dagsdos du kan hitta. En ampull innehåller 2 000 milligram ren gelé. Förutom royal jelly får du här också vitamin B1, B3 och B6. 

Ampullen innehåller också extrakt från litchifrukt och schisandra. Dessa har energigivande och vårdande egenskaper. Det här är en exklusiv produkt som också kostar mer än andra, motsvarande preparat.

Peking Royal Jelly är väldigt uppskattad av sina användare och många har tagit dem mot allt från fertilitetsproblem till klimakteriebesvär. Smaken är skarp och här är det bra om du tar den i samband med måltid och gärna med något att kamouflera smaken med, som honung eller något annat som du tycker om. Ampullen ska skakas väl innan intag. 

Produkten är vackert förpackad och de små ampullerna i brunt glas är försedda med etiketter, där en klart detaljerad innehållsdeklaration finns. Med i förpackningen får du också små sugrör, så att du kan få upp all gelé på ett smidigt sätt.

Fördelar

 • Hög dos bidrottninggelé
 • Lyxigt förpackat

Nackdelar

 • Dyr produkt
 • Får inte tas av astmatiker eller allergiker
 • Mycket skarp smak


Bidrottninggelén som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

Hittade du inte vad du sökte hos våra favoriter? Om inte, så presenterar vi några fler intressanta produkter med bidrottninggelé här nedan. I den här kategorin hittar du ett bredare sortiment av exempelvis krämer och honung med bidrottninggelé.

Mosehusets Honung med Bidrottninggelé och Pollen

Honung med Bidrottninggelé och Pollen från är en produkt som produceras i liten skala på den familjeägda gården Mosehuset I Danmark. Bidrottninggelén samlas försiktigt in från gårdens egna bin, som sedan tillsätts i honungen.

Till det har pollen tillsatts, som ytterligare bidrar med proteiner och aminosyror. Honungen är inte uppvärmd i tillverkningen och därför har extra mycket näring bibehållits i produkten.

Fördelar

 • Från gårdsproduktion
 • Med pollen

Nackdelar

 • Liten burk på 250 gram

KOCOSTAR Classic Line

KOCOSTAR Classic Line är en närande hårinpackning, som förutom bidrottninggelé och sheasmör även innehåller argan- och olivolja. Det gör att den blir mycket näringsrik och tack vare bidrottninggelén får du en stor mängd proteiner, som bidrar till hårsäckarnas hälsa.

Fördelar

 • Näringsrik
 • Tillför kollagen

Nackdelar

 • Räcker endast till en användning

Better You Balans Kvinna

Better You Balans Kvinna är ett tillskott som är framtaget för att balansera kroppen med mineraler och hormonbalanserande ingredienser, såsom bidrottninggelé och jättenattljusolja. 

Tabletterna innehåller också vitamin D, som hjälper till att bibehålla en stark benstomme och normal muskelfunktion. Tabletterna används för att få balans i vardagen och kan göra så att du klarar stress bättre. De kan göra dig mer fokuserad och mindre trött.

Fördelar

 • Med hormonbalanserande effekt
 • Bidrar till en stark stomme

Nackdelar

 • Inte så stor andel bidrottninggelé

Dr. Organic Royal Jelly Cellulite Cream

Dr. Organic Royal Jelly Cellulite Cream är en kräm där bidrottninggelé fått komma till sin rätt som ett ämne som har en uppstramande och utslätande effekt på huden. Genom att krämen masseras in på huden förbättras blodcirkulationen.

Krämen tränger in i underhudens celler och tillför kollagen och elastin. Dr. Organics produkter har minst 70 % ekologiskt innehåll och är fria från parabener, mineraloljor och artificiella doft- och färgämnen.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Utan konserveringsmedel

Nackdelar

 • Liten tub som fort tar slut

Femiform Original

Femiform är en balanserande produkt som är avsedd att användas för kvinnor i klimakteriet. Blandningen av bidrottninggelé, ginseng och pollen balanserar hormonerna och ger kroppen ett naturligt stöd för att parera de förändringar som sker i kroppen.

Tillsammans bidrar näringsämnena med att tillföra ett hormonliknande växtämne som kallas för phytoestrogen. Det här kan enligt vissa användas som ett alternativ till konventionella östrogener. Naturligtvis är det väldigt viktigt att konsultera en läkare om du är det minsta osäker eller har blivit ordinerad östrogener innan du tar det här preparatet.

Fördelar

 • Med energigivande ginseng
 • Hormonbalanserande

Nackdelar

 • Bör ej ätas av allergiker eller astmatiker

Weight World Immune NU

Att kroppen får tillräckligt mycket näringsämnen är a och o för att du ska kunna hålla igång i vardagen med alla bestyr, utan att bli sjuk eller utmattad. Weight World Immune NU ger dig en riktig näringsboost och innehåller en hög mängd bidrottninggelé i kombination med andra vitaminer, mineraler och spårämnen.

Teamet bakom produkten har lagt ner mycket arbete på att ta fram den här kapseln. Den har många nöjda kunder som tycker sig må bättre och känner sig piggare av den.

Fördelar

 • Stor mängd näringsämnen
 • Lättsvalda kapslar

Nackdelar

 • Ej vegetarisk

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad