Yokebe måltidsersättning – Test av effekt med resultat 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vill du gå ner i vikt och har bestämt dig för att testa Yokebe måltidsersättning? Vi testar Yokebe och tipsar samtidigt om alternativ som säkerställer en sund och permanent viktnedgång.

Fördelarna med Yokebe måltidsersättning

Måltidsersättning har blivit ett populärt alternativ för många som siktar på att gå ner i vikt och vill göra det på ett snabbt och enkelt sätt. Måltidsersättning innebär kort och gott att du ersätter en eller flera av dagens vanliga måltider med ett substitut, ofta i form av en “shake” men även i form av soppor eller bars av olika slag. Gemensamt för de olika måltidsersättningarna är att de erbjuder dig en möjlighet att få i dig de näringsämnena som du behöver under en dag utan att få i dig onödiga kalorier som hämmar din viktnedgång.

En populär produkt är Yokebe måltidsersättning, eller Yokebe Active Food som den också heter. Yokebe kommer i form av ett pulver som du sedan blandar med valfri dryck, förslagsvis vatten ifall du vill minska ditt kaloriintag till max. En stor fördel med Yokebe är, förutom att produkten erbjuder en smidig måltid där du slipper räkna kalorier eller väga din mat, dess höga proteininnehåll. Ett högt proteinintag innebär att du känner dig mätt längre och därmed slipper gå hungrig under din diet. Det höga proteininnehållet gör även Yokebe lämplig för dig som har en mer aktiv livsstil då proteinet gör det möjligt för dig att både bygga och bibehålla din muskelmassa under dieten. 

Du kan själv välja hur många måltider du vill ersätta med din Yokebe shake, varje portion innehåller 300 kalorier och utifrån det måttet kan du alltså välja att lägga dig på det kaloriintag du känner fungerar bäst för dig. Yokebe måltidsersättning kommer i tre olika smaker vilket är fördelaktigt för dig som vill ha en möjlighet att variera.

Nackdelarna med Yokebe måltidsersättning

Yokebe måltidsersättning finns att köpa på diverse apotek men har på senare tid blivit svårare att få tag på och i vissa fall har produkten helt utgått ur apotekets sortiment. De tre smaker som finns att välja på är utvecklade för att blandas ut med mjölk, vilket gör att det blir svårt att få ner ditt kaloriintag genom att blanda shaken med vatten samtidigt som du behåller en god smak. Det finns flera andra bra alternativ på marknaden som är både enklare att få tag på och som dessutom erbjuder en smak garanti, vilket kan vara oerhört viktigt ifall du vill använda produkterna under en längre tid och vill njuta av god smak under tiden du går på diet.

Bästa alternativet till Yokebe måltidsersättning

Vi har testat en mängd olika måltidsersättningar och vår personliga favorit är Diet Shake av Svensk Kosttillskott. Diet Shake har fått stort genomslag för sin goda smak och för dess fördelaktiga innehåll. Diet Shake finns att tillgå i så mycket som åtta olika smaker som samtliga garanterar en god smak vare sig du väljer att blanda med mjölk eller vatten. Diet Shake kommer med en smak garanti som innebär att du har rätt till att returnera produkten ifall du inte är nöjd vilket vi anser är en stor fördel med produkten.

I jämförelse med andra måltidsersättningar har Diet Shake även den bästa fördelningen mellan mängden protein och mängden kolhydrater i varje portion. En portion av Diet Shake ger dig så mycket som 14,2g protein medan mängden kolhydrater enbart ligger på 5,6g vilket är en mycket bra fördelning. Ifall du väljer att blanda din Diet Shake med vatten innehåller en portion så lite som 100 kalorier vilket gör Diet Shake till ett utomordentligt bra val ifall du vill nå din idealvikt snabbt och smidigt. 

Måltidsersättning: Detta ska du tänka på

Eftersom måltidsersättning innebär en kraftig reduktion av ditt dagliga kaloriintag kan det vara bra att tänka på att du inte behöver ersätta alla dina dagliga mål även om du snabbt vill gå ner i vikt. Som nämnt tidigare innehåller en portion Diet Shake så lite som 100 kalorier ifall du väljer att blanda med vatten, vilket är väsentligt mindre än mängden kalorier du får i dig av ett vanligt mål mat. Det kan därför vara bra att enbart ersätta ett eller två mål om dagen med måltidsersättning för att undvika att du sätter din kropp i så kallat “svält läge” där symtom som illamående, huvudvärk eller trötthet kan uppstå. Med det fördelaktigt låga kaloriintaget som du får i dig av Diet Shake behöver du inte vara orolig för att du inte kommer gå ner i vikt om du inte byter ut alla dina mål eftersom du ändå kommer att uppnå en stor kalorirestriktion. 

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad