Hur nyttigt är vetegräs? Bästa vetegrästillskottet 2024!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är det möjligt att få i sig lika mycket näring som det ryms i 1,2 kg grönsaker genom att ta en liten shot? Svaret på den frågan är JA – ifall det är vetegräs du har fyllt upp i ditt shotglas.

Därför är vetegräspulver viktigt

På senare tid har vetegräs blivit till en självklar favorit hos hälso- och detox experter världen över. Anledningarna är lika många som de är självklara – med sitt unika näringsinnehåll är vetegräs ett livsmedel som är bra för det allra mesta. 

Trots att namnet antyder det så innehåller vetegräs inget gluten men är istället fullproppat med andra nyttigheter och ja, en shot vetegräs innehåller faktiskt lika mycket näring som du får i dig genom att äta 1,2 kg av andra grönsaker. Det kan låta otroligt men vetegräs innehåller så mycket som 70% klorofyll och i princip alla vitaminer och mineraler som våra kroppar behöver för att fungera och må bra vilket gör vetegräset till ett otroligt bra tillskott ifall man vill slippa tugga på grönsaker hela dagen.

Förutom ett högt innehåll av klorofyll är vetegräs även rikt på kostfibrer (som är livsviktiga för tarmfloran och de nyttiga magbakterierna) samt aminosyror och antioxidanter. Detta unika näringsinnehåll gör vetegräset till en riktig hälsofrämjare och det sägs att vetegräs kan bidra med en mängd olika fördelar. Vetegräs hjälper din kropp till att nå en bättre hälsa genom att:

 • bromsa åldrande 
 • läka ärr (om det intas dagligen i 7-8 månader)
 • rena kroppen från skadliga ämnen som tungmetaller och gifter men även strålning
 • ta bort dålig andedräkt (och andra illadoftande lukter)
 • förbättra funktionen hos inre organ som hjärtat och blodkärlen
 • förbättra matsmältning och lindra magbesvär (tack vare det höga fiberinnehållet)
 • minska hjärndimma och trötthet genom att verka syrebildande i kroppen 
 • verka immunförstärkande
 • vara energihöjande (och prestationshöjande)
 • minska hungerkänslor (vilket kan hjälpa till vid diet eller viktnedgång) 
 • stabilisera blodsockret (perfekt för alla med ett starkt sötsug eller som är drabbade av diabetes)
 • verka fertilitetshöjande (vetegräs återställer kroppens sexhormoner vilket kan verka positivt ifall man har svårt att bli gravid)

Listan kan göras lång och när det kommer till vetegräs verkar det snarare vara en fråga om vilka positiva effekter det inte har framför vad det faktiskt hjälper till att förbättra när det kommer till kroppens hälsa

Mycket Vitamin C och betakaroten

Länge har citrusfrukter varit många människors främsta källa för att få i sig tillräckligt med c-vitamin. Om du är trött på att äta apelsiner varje dag behöver du inte gråta för det, faktum är att vetegräs innehåller sju gånger så mycket c-vitamin som apelsinjuice. Så börjar du känna dig krasslig och vill boosta din kropp så föreslår vi att du köper vetegräspulver och gör dig en shot.

Förutom c-vitamin är vetegräs även fullproppat med betakaroten som är ett förstadium till vitamin-A. Som många säkert redan vet så skyddar betakaroten mot solen genom att den hjälper till att producera melanin som förstärker kroppens skydd mot solens strålar inifrån. Vetegräs kan därför fungera som ett bra tillskott under årets soligare månader genom att bidra med viktiga vitaminer som förstärker kroppens egna skydd

Bästa vetegräspulvret och vetegrästillskotten

Idag finns vetegräs att köpa i många olika former, både som skott för hemmaodling och som tabletter och pulver. Vi har testat flera olika former av vetegrästillskott och har kommit fram till att de bästa vetegrästillskotten är de i form av pulver i sin renaste form. Ett vetegräspulver ger dig alla fördelarna av livsmedlet på ett smidigt och lättillgänglig sätt – och det går att använda till många olika saker. Du kan tillsätta en tesked i ett glas vatten och dricka som en shot eller blanda ner en önskad mängd i din dagliga smoothie eller juice. Det går även utmärkt att blanda ner över en gröt eller i en grön salladsdressing. 

Vår personliga favorit är vetegräspulvret från PLOG som inte bara är ett ekologiskt utan även KRAV-märkt pulver vilket vi anser gör det till ett av de bästa vetegrästillskotten på marknaden. 

Biverkningar förknippade med vetegräspulver

Precis som med andra pulver som innehåller renande ämnen kan ett intag av vetegräs bidra till att kroppen börjar detoxa sig själv. När kroppen börjar rena sig från skadliga ämnen som tungmetaller eller andra gifter kan symtom framkomma som kan misstolkas för biverkningar av pulvret i sig. Men faktum är att vetegräs enbart innehåller nyttiga ämnen som är bra för kroppen och man behöver därför inte oroa sig för att det skulle leda till några biverkningar. Trots sitt höga och koncentrerade innehåll av klorofyll finns det inte heller någon risk för att överdosera vetegräs, inget fall av toxiska doser av klorofyll har uppmätts hos varken människor som djur så det finns ingen anledning att minska sitt intag av detta superpulver!

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad