Bästa magnesiumtillskottet 2020 – Jämförelse magnesiumtabletter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Magnesiumtabletter toppar hälsokostbutikernas försäljningslistor tack vare sin stora bredd av hälsoegenskaper. Man kan nämligen se en positiv effekt på allt från magbesvär och sömnsvårigheter till muskelkramper och smärttillstånd. Här kan du läsa mer om magnesium och dess hälsofördelar.

Vad är magnesium?

Magnesium är en alkalisk jordartsmetall som förekommer relativt frekvent i jordskorpan, faktum är att det är det åttonde vanligaste grundämnet. Alla levande organismer är beroende av magnesium för att överleva. Brist på magnesium kan ge otrevliga problem som muskelkramper, migrän och psykiska besvär.

I människokroppen har magnesium många uppgifter. Det har en viktig funktion för alla kroppens celler då det påverkar över 300 biokemiska processer, bland annat protein- och kolhydratomsättningen. Magnesium är även viktigt för att kroppen ska kunna tillgodogöra sig samt använda diverse mineraler och vitaminer. Trots att magnesium är livsviktigt är det väldigt många som har brist på mineralet. Forskare beräknar att magnesiumbrist är den vanligaste bristen näst efter D-vitaminbrist.

På den senaste tiden har magnesium nått en mycket stor popularitet som kosttillskott, och det finns mer än en anledning. Här går vi igenom vilka effekter man kan märka av ett magnesiumtillskott och hur det fungerar. Vi tipsar även om det bästa magnesiumtillskottet.

Symptom på magnesiumbrist:

 • Muskelkramper
 • Irritation
 • Koncentrationsproblem
 • Huvudvärk och migrän
 • Oro och ångest
 • Matsmältningsproblem och förstoppning
 • Ökade svettningar
 • Ojämna blodsockernivåer
 • Sömnproblem
 • Hjärtklappning
 • Spända muskler
 • Trötthet och utmattning

Motverkar sömnproblem

Magnesiumhalten i kroppen påverkar vårt sömnmönster. Under REM-sömnen sjunker magnesium-nivåerna i kroppen vilket kan leda till sämre sömnkvalitet. Genom att äta ett tillskott av magnesium innan du går och lägger dig kan du motverka dippen och därmed förbättra sömnen. Många upplever både att de får lättare att somna och att sova gott under hela natten med ett tillskott av magnesium.

Magnesium uppges alltså i det korta loppet ge en lugnande effekt på nervsystemet vilket gör att det också kan ge positiv inverkan vid stress och ångestproblematik. I längden kan det även hjälpa cellerna med att omvandla energi och stötta kroppens signalsystem vilket gör att du bland annat kan se förbättringar på ditt minne och förmåga att fokusera.

Musklernas bästa vän

Magnesium gör att musklerna får lättare att kunna slappna av. Om du har en brist på magnesium kan du få problem med muskelkramper, myrkrypningar (restless legs), hicka, spändhet, muskelsmärta, domningar och hjärtklappning. Med ett tillskott av magnesium kan dessa besvär minska eller försvinna helt.

Många kvinnor i övergångsåldern får problem med så kallade restless legs. Detta kallas även för myrkrypningar eftersom det känns ungefär som att massa myror kryper runt i benen. Detta kan vara mycket besvärande då problemen ofta kommer på natten och stör sömnen. Många uppger att ett tillskott av magnesium har hjälpt dem enormt och får dem att sova gott utan krypningar i benen.

Hjälper magen

Magnesium har en osmotisk effekt, vilket innebär att det drar till sig vatten. Detta kan verka hjälpande för tarmens rörelser och mjuka upp torr och hård avföring. Det innebär att ett tillskott av magnesium kan hjälpa mot förstoppning samt kan motarbeta de besvär som ofta följer en förstoppning: magknip, illamående och uppblåsthet. Din mage fungerar mer smidigt vilket kan vara en stor lättnad. Ät dock inte för stora mängder magnesium eftersom du då kan få en mer laxerande effekt.

Vilket tillskott är bäst?

Vi rekommenderar tabletterna Super Magnesium av Great Earth. Tillskottet är en generell storfavorit hos de som prövat det men också vår personliga favorit. Det är ett prisvärt tillskott med unikt innehåll. Tabletterna är berikade med ett så kallat Portamin-system som är utvecklat för att optimera upptaget av mineralen i mag- tarmkanalen. Portamin-systemet ser till att rätt mängd magnesium transporteras till de delar av cellerna där det behövs. Tabletterna är även berikade med gurkmejaextrakt vilket har en lång rad hälsofördelar.   

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *