Korngräs – Bästa korngräspulver 2024!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vill du få i dig vitaminer och mineraler samtidigt som du avgiftar din kropp? Korngräs är rikt på klorofyll och innehåller både järn och zink – ett riktigt superpulver med många hälsofördelar.

Därför behövs korngräspulver

Grönt är skönt, speciellt när det kommer i form av korngräspulver! Korngräs är ett livsmedel fullproppat med livsviktiga vitaminer och mineraler och som hjälper dig med allt från att avgifta levern till att få i dig nödvändiga aminosyror och B-vitaminer. Som råvara är korngräset faktiskt ett av naturens näringsmässigt bäst sammansatta råvara. Att inta korngräspulver hjälper dig därmed att få i dig en koncentrerad mängd av vitaminer, mineraler och kostfiber som du annars hade fått kämpa med att få ner. 

Att äta bra och få i sig det man behöver är inte alltid lätt när man kämpar med ett pressat schema och en vardag som inte alltid erbjuder så många valmöjligheter. Pulver som innehåller höga halter av vitaminer och mineraler kan därför vara ett smidigt alternativ som hjälper dig att få i dig det du behöver – och lite till. När det kommer till gröna pulver ligger korngräspulver verkligen i framkant när det kommer till hälsofrämjande egenskaper. Korngräs hjälper dig bland annat med att: 

  • få i dig samtliga essentiella aminosyror
  • få i dig tillräckligt med vitamin B12 (extra viktigt för dig som är vegan)
  • avgifta kroppen tack vare klorofyll som är basbildande 
  • lindra matsmältningsproblem tack vare det höga fiberinnehållet som sätter igång tarmarnas system och verkar lugnande på magen
  • stabilisera blodsockret
  • verka antiinflammatoriskt

Om du är nybörjare när det kommer till gröna pulver är korngräs ett särskilt bra alternativ att starta med. Korngräspulver har nämligen en aningen mildare smak än andra alternativ som chlorella, spirulina eller vetegräs vilket gör att det är enklare att få en smoothie eller en juice som innehåller korngräs att smaka gott.

Korngräspulver för detox

Med sitt höga innehåll av klorofyll gör sig korngräspulver perfekt för en detox då klorofyllen verkar basbildande och därmed avgiftande för din kropp. Klorofyllet, eller “växternas blod”, är en kraftfull antioxidant som hjälper till att skydda våra celler från oxidativ stress samt som verkar starkt utdrivande mot giftiga slaggprodukter som kroppen behöver göra sig av med. 

Om du är nybörjare när det kommer till gröna pulver eller detox överlag, är korngräs ett bra alternativ att starta med. Korngräset har nämligen en aningen mildare utrensningseffekt på din kropp och smaken är som nämnt tidigare inte lika framträdande som i andra gröna pulver. Den mildare effekten ska dock inte förväxlas med en sämre detox utan mer som ett väldigt bra alternativ att starta med. 

Våra bästa tips för hur du använder korngräs under din detox är att enkelt blanda ner önskad mängd i en grön smoothie. Du kan välja att blanda pulvret direkt i smoothien eller välja att toppa den genom att strö på lite pulver på toppen. Det går lika bra att tillsätta korngräspulver i en detox-juice eller varför inte i en grön soppa?

Hur du än väljer att tillsätta ditt korngräspulver under din detox så lovar vi att det kommer hjälpa dig med att bli av med oönskade slaggprodukter, få en bättre sömn, finare hy och en bättre hälsa överlag.

Bästa korngräspulvret

När det kommer till att köpa korngräspulver finns det många alternativ att välja mellan både när det kommer till varumärke och portionsstorlek. Vi rekommenderar pulvret som framställs av PLOG.

PLOG är ett svenskt företag som odlar, skördar och framställer samtliga av sina livsmedel i Sverige. Deras korngräspulver är både ekologiskt och KRAV-märkt vilket gör pulvret till ett mycket högkvalitativt alternativ som dessutom erbjuds för en billig peng.

Biverkningar av korngräs

Vi har inte märkt av några biverkningar av att inta korngräspulver. Om du väljer att inta pulvret som en del av din detox kan du såklart uppleva utrensningssymtom som inte ska misstas med några negativa biverkningar. Att rensa kroppen kan upplevas som obekvämt ifall du har mycket slaggprodukter, men de symtom som uppstår är enbart ett bevis på att du gör någonting rätt och att du hjälper din kropp mot en mer hälsosam livsstil! När det kommer till att införa korngräspulver i din kost så finns det enbart positiva effekter eftersom korngräspulver innehåller vitaminer och mineraler som många av oss får i oss alldeles för lite av! 

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad