Bästa kaliumtillskottet 2024 – Stort test av kaliumtabletter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Funderar du på att vilket kaliumtillskott som är bäst i form av kaliumtabletter? I så fall har du hittat helt rätt. Här ska vi testa och jämföra kaliumtabletter.

Vad är kalium?

Först och främst ska vi besvara den viktiga frågan, vad är kalium? Jo, kalium är ett grundämne som gör mycket viktigt i vår kropp. Fram för allt, och dess viktigaste uppgift, är att tillsammans natrium upprätthålla en korrekt vätskebalans i kroppen. Det är jätteviktigt, både ur ett hälsoperspektiv men även för ett bra välmående och en fin hälsa.

  • Kalium omvandlar glukos till glykogen
  • Kalium stimulerar levern
  • Kalium reglerar hjärtrytmen
  • Kalium ser till att blodet har en bra balans mellan syrligt och basiskt. Det skyddar i sin tur kroppens organ
  • Kalium sänker blodtrycket genom att utvidga blodkärlen

Många av dessa funktioner kan, om inte utförda korrekt, betyda andra hälsoeffekter för dig som du märker av på andra sätt. Du kanske inte märker att levern inte stimuleras till exempel, men du märker att du blir trött eller illamående. Då kan kaliumtabletter vara något som du kanske ska fundera på.

Varför kaliumkosttillskott?

Svaret är enkelt. Du vill säkerställa att din kropp får i sig tillräckligt mycket kalium. Detta är nödvändigt för att må bra och ha en fin hälsa. Du har kanske hört att kalium skulle vara positivt för något bekymmer hälsomässigt som du upplever eller hört om kompisar eller vänner som fått en positiv effekt av kalium. Det är inte så konstigt, många väljer att köpa kaliumkosttillskott för dessa positiva effekter som gjort kaliumkosttillskott till ett så välkänt och användbart kosttillskott.

Kalium är också ett otroligt billigt kosttillskott. Det är enkelt att få tag på om du ens misstänker att det kan hjälpa dig på något sätt är det nästan lite dumt att inte försöka. Hundra stycken kaliumtabletter kostar hos Svensk Hälsokost 79 kr, och dubbelt så många kostar endast 158 kr, då får du även gratis frakt. Med andra kort, misstänker du att ett kaliumkosttillskott kan ha några positiva effekter på din hälsa, testa!

Kaliumbrist och dess effekter

Kaliumbrist förekommer hos friska människor i Sverige, även om det inte är så vanligt, enligt Livsmedelsverket. Det är dock vanligare om du har diarré att få kaliumbrist. Men det finns absolut en risk att du har en bristfällig mängd kalium i kroppen även om så inte fallet. Att det inte är jättevanligt betyder inte att det inte drabbar dig. Därför rekommenderar vi starkt att du testar ett kaliumkosttillskott om du känner dig osäker. Speciellt eftersom dem är så billiga.

Bästa kaliumtillskottet och kaliumtabletterna

Vi rekommenderar nästan alltid Svensk Hälsokosts produkter. Anledningen till detta är eftersom dem ofta är otroligt rena, dem innehåller alltså nästan alltid bara den produkten som man faktiskt är ute efter och inte massa andra ”sidoproukter”. En annan anledning till att vi alltid rekommenderar Svensk Hälsokosts produkter är eftersom det inte är massa marknadsföring bakom det hela, deras kaliumprodukt heter Kalium 750 eftersom den är högdoserad och innehåller 750 mg per tablett. Enklare än så blir det inte.

Svenskt hälsokosts produkter har även enligt vår erfarenhet kontinuerligt visat sig ha en bra dosering. Det är inga hiskeliga doseringar som kan vara skadliga, men det vanliga är att företag har en för låg dosering eftersom det är billigare att tillverka. Svenskt hälsokost satsar och på kvalitet och har därför unnat oss en dosering som faktiskt kan märkas av och göra någon skillnad i kroppen, på riktigt. Därför rekommenderar vi, särskilt med tanke på att du fortfarande läser artikeln, att du trycker på knappen nedan och köper kaliumkosttillskott i form av kaliumtabletter på Svensk hälsokost. I bästa fall gör du din hälsa en bra tjänst och i värsta fall har du förlorat 79 kr plus frakt, och vet att kaliumkosttillskott inte är något för dig.

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad