Bästa synefrin 2024 – Ämnet som ökar prestation och ämnesomsättning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du nyfiken på ämnet synefrin och hur det kan öka dina träningsresultat? Då har du kommit rätt! Här ska vi nämligen göra en djupdykning om fakta kring just synefrin. 

Du kommer också att få lära dig om tillskottet är lämpligt för dig, och vilka fördelar det har för den som vill ha snabba träningsresultat. 

Det centralstimulerande ämnet synefrin

I vår stora köpguide om synefrin kommer du att få gedigen kunskap om vad synefrin egentligen är, så att du kan fatta ett välgrundat beslut när det är dags för dig att välja en produkt med synefrin. 

Fördelarna är många enligt användarna, men eftersom ämnet faktiskt också har en del nackdelar, är det viktigt att du har goda kunskaper i ämnet innan du börjar använda dig av det. 

Synefrin är ett centralstimulerande ämne, som ofta jämförs med koffein. Men skillnaderna är ganska stora och det kommer vi att beskriva ingående längre ner texten. Du kommer också få lära dig hur du ska dosera synefrin och vad forskning och vetenskap idag säger kring ämnet. 

Som vanligt har vi också valt ut fyra stycken produkter som vi placerat i våra huvudkategorier. Vinnare i premiumklassen denna gång blev BioTechUSA Synephrine. I mellanklassen tog Sportlab Synephrine Boost hem vinsten. 

Vårt budgetalternativ den här gången blev Star Nutrition Synephrine. För dig som satsar rejält på träning och vill ha ett multifunktionellt tillskott, kan vi varmt rekommendera vår specialare ELIT L-carnitine + Synephrine.

Premium: BioTechUSA Synephrine

BioTechUSA Synephrine är en synefrintablett som är importerad från USA. Den är godkänd i Sverige och populär bland styrkelyftare och används ofta inför perioder av så kallad deffning. Passar bra för den som tränar hårt och vill öka intensiteten under träningspassen på ett effektivt sätt.

Fördelar

 • Kan vara aptitdämpande
 • Uppiggande effekt

Nackdelar

 • Får ej kombineras med mediciner
 • Innehåller gelatin
 • Innehåller tillsatser

Mellan: Sportlab Synephrine Boost

Sportlab är en trygg och väl kontrollerad produkt, som innehåller 40 mg synefrin. Den passar utmärkt att boosta träningen med och ger en tillfällig boost som gör att du har möjlighet att öka din prestation under träningspasset. 

Köparen bör notera att många användare tycker att de svettas mycket av produkten. Det här kan förstås vara både en för- och nackdel, men det är värt att känna till.

Fördelar

 • Veganska kapslar
 • Svensktillverkad

Nackdelar

 • Kan ge kraftiga svettningar

Budget: Star Nutrition Synephrine

Det är roligt att få presentera en svensk produkt i budgetkategorin, som håller hög kvalitet. Här får du 40 milligram ren synefrin från det klassiska svenska kosttillskottsbolaget Star Nutrition. Burken innehåller en 3 månaders förbrukning av tillskottet. Notera att kapslarna är ganska stora och kräver att du sköljer ner dem med en riklig mängd vätska.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Svensk varumärke

Nackdelar

 • Ej vegetarisk kapsel

Special: ELIT L-carnitine + Synephrine

ELIT L-carnitine + Synephrine är ett kosttillskott som är unikt i sitt slag på den svenska marknaden. Kombinationen synefrin och l-karnitin, ger ett tillskott som ger dig effektiv fokus och extra energi inför träning. 

L-karnitin bidrar med ökad ämnesomsättning och fettförbränning. Tillsammans blir kombinationen av ingredienserna effektiva för dig som vill ha snabba resultat i din träning, samt i din fettförbränning.

Fördelar

 • Effektiv kombinationstablett
 • Noggrant sammansatta ingredienser

Nackdelar

 • Höjer blodtrycket
 • Innehåller gelatin


Köpguide

Vad är synefrin och vad används det till?

Synefrin är ett centralstimulerande ämne med energigivande och uppiggande effekter. Rent kemiskt kan det liknas vid efedrin, som numera är ett läkemedelsklassat ämne i Sverige och förbjudet att använda i tillskott.

Synefrin är ett naturligt ämne och och utvinns bland annat ur pomeransskal. Men synefrin kan också produceras på syntetisk väg. Som ämne är det oftast aktuellt i tillskott, som har med fettförbränning och viktminskning att göra. 

Kosttillskotten med synefrin är vanligen prestationshöjande preparat och tas ofta av personer som ägnar sig åt styrketräning. Ämnet sägs också ha en viss aptitdämpande effekt, även om detta inte är helt klarlagt i studier. 

Synefrin påverkar det centrala nervsystemet, såsom koffein gör. Tillståndet gör oss alerta och pigga och ökar också kroppstemperaturen, samtidigt som hungerkänslorna minskar. Det i sig kan ha en positiv effekt för fettförbränningen.

Vem kan ha nytta av synefrin?

De som använder sig av synefrin använder det oftast i anslutning till träning, som till exempelvis ett alternativ till koffeintabletter och andra prestationshöjande tillskott. 

Vissa kan även använda det som aptitdämpande tillskott, men den här effekten är ännu omdiskuterad och som kosttillskott säljs den oftast som ett prestationshöjande medel. Den passar alla friska personer som tränar och vill ha extra fokus just inför träningspasset.

Vad säger vetenskapen om hälsofördelarna med synefrin?

Exakt hur det fungerar krävs det fler studier på innan det är kartlagt, men Livsmedelsverket kan konstatera att det är ett ämne som har effekt på kroppen och som ska undvikas av personer med högt blodtryck eller oregelbunden hjärtrytm. Det finns inga rekommendationer för högsta dagsdos, men Livsmedelsverket menar att en dos på mer än 40 milligram per dag kan innebära en hälsorisk.

Några studier finns som pekar på att synefrin kan bidra till viktnedgång. Det finns också visa studier som visar att synefrin kunnat ge bättre resultat i kombination med styrketräning.

Hur använder jag synefrin?

Synefrin säljs oftast i form av tabletter och ska tas enligt anvisning. Vanligt är att de ska tas inför en fysisk prestation, som ett träningspass eller ett tävlingsmoment.

Dosering

Doseringen ser olika ut och här gäller det att noggrant följa anvisningarna från varumärket. Vissa kan uppleva illamående några timmar efter att synefrin intagits och det kan vara bra att inte ta det på tom mage, för att minska effekten av detta. 

Det är inte alltid givet att du ska ta exakt den dos som anges på förpackningen. Det kan hända att rekommenderad dagsdos är alldeles för stark för dig och att du behöver minska dosen avsevärt. Börja med minsta möjliga dos och öka försiktigt tills du får önskvärd effekt. 

Effekten börjar vanligtvis kännas efter ca 15-30 minuter efter intag. Även här måste du alltså prova dig fram om ska använda det vid träning. Effekten håller i sig ca 1-2 timmar, men ibland mer än så. Känner du att du får väldigt snabb och kraftig effekt av synefrinet, är det viktigt att du tar det i samband med något att äta. 

Förutom rena synefrintabletter finns det också vissa kosttillskott som innehåller synefrin. På engelska benämns synefrin phenylephrine och det är ofta det som står på förpackningen.

Vad ska jag tänka på när jag köper synefrin?

Synefrin ska du alltid köpa från en svensk hälsokostsajt eller från ett svenskt företag som säljer träningstillskott. Produkten skall vara godkänd för den svenska marknaden. Du ska alltid noggrant läsa instruktionerna på förpackningen och alltid följa anvisningarna. Var också mycket försiktig om du kombinerar synefrin med koffein, eftersom effekten kan bli stark.

Har synefrin några biverkningar?

Synefrin kan ha biverkningar. Som tidigare nämndes kan synefrin ge illamående, men det kan också bidra till ökad hjärtfrekvens, svettningar och illamående. Ta aldrig synefrin om du har problem med hjärtat eller lider av högt blodtryck. 

Synefrin kan också ge andra typer av biverkningar som ökad muntorrhet, svettningar och högre kroppsvärme. Vanligtvis klingar symptomen av efter en tids användning, men det gäller att vara mycket försiktig och anpassa användningen efter kroppens signaler och reaktioner.


Synefrin Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

För att kunna välja ut fyra högkvalitativa synefrintillskott, har vi gjort noggrann research. Vi har läst tester och kundrecensioner, samt gått igenom produktbeskrivningar och fakta på företagens egna hemsidor. Med den insamlade informationen som utgångspunkt, har vi kunna plocka ut fyra kosttillskott som håller hög kvalitet.

Premium: BioTechUSA Synephrine

BioTechUSA Synephrine är en tablett med synefrin, som lanseras för sin främjande effekt på fettförbränningen, samt som uppiggande och aptitdämpande. Med den här blir du mer alert och fokuserad och den passar bra före träning. 

Eftersom det kan ha en hämmande effekt på aptiten, kan den också fungera under perioder när du är när du går på en kosthållning med restriktivt kaloriintag. 

Företaget poängterar att det här är en produkt som inte ska tas i kombination med koffein, eftersom det kan ha en avsevärd inverkan på blodtrycket. Du ska heller aldrig ta BioTechUSA Synephrine om du är gravid, ammande eller behandlas med någon form av läkemedel.

Fördelar

 • Kan vara aptitdämpande
 • Uppiggande effekt

Nackdelar

 • Får ej kombineras med mediciner
 • Innehåller gelatin
 • Innehåller tillsatser

Mellan: Sportlab Synephrine Boost

Sportlab Synephrine Boost är ett synefrintillskott som används som fettförbrännare och för att minska aptiten. Många svettas vid intag av den här produkten vilket är bra att veta. Tabletten lanseras som ett passande tillskott att ta, för att förbättra sina resultat under träning. 

Eftersom den kan ge minskad aptit, kan det också vara lämpligt att ta den under perioder av reducerat kaloriintag. Den aptitdämpande effekten gör att det blir lättare äta enligt en kosthållning som är kalorirestriktiv. 

Boost är ett populärt varumärke som är välkänt för den som tränar tyngdlyftning. De har över 20 års erfarenhet av tillverkning av kosttillskott och har en mycket hög kännedom om råvaror. De strävar alltid efter att tillverka högkvalitativa produkter, som innehåller rena och och väl sammansatta råvaror.

Fördelar

 • Veganska kapslar
 • Svensktillverkad

Nackdelar

 • Kan ge kraftiga svettningar

Budget: Star Nutrition Synephrine

Star Nutrition är ett väletablerat budgetmärke och älskat av många som sysslar med styrketräning. Deras prisvärda synefrin är populärt att använda under perioder av deffning och innehåller endast rent synefrin, förutom kapseln och några fyllnadsmedel. 

En kapsel innehåller 40 milligram synefrin och burken på 90 kapslar räcker till ungefär en 3 månaders förbrukning. Rekommenderad dagsdos är en kapsel per dag. 

Star Nutrition är ett svenskt märke som säljer kosttillskott över hela Europa. I deras sortiment finns en rad kosttillskott av hög kvalitet, till ett mycket förmånligt pris. Star Nutritions produkter är tillverkade i Sverige under kontrollerade former.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Svensk varumärke

Nackdelar

 • Ej vegetarisk kapsel

Special: ELIT L-carnitine + Synephrine

Synefrin är ett ämne som sällan kombineras med andra ingredienser. Det beror på att effekten kan bli påtaglig tillsammans med andra prestationshöjande medel. Ämnet i kombination med andra ingredienser måste alltså vara väl avvägt och kontrollerat. 

Varumärket Elit har lyckats med den här uppgiften och sammanställt ett unikt kosttillskott med synefrin och l-karnitin i kombination. 

Tabletterna kombinerar två ingredienser, som är populära när det gäller fettförbränning och prestationshöjande effekter. L-karnitin är ett kroppseget ämne som bidrar till en ökad ämnesomsättning och fettförbränning. Det ansvarar för transporten av långkedjiga fettsyror i våra celler. Detta gör att fettförbränningen ökar i våra kroppar. 

Synefrinet används i produkten som ett alternativ till koffein och gör att tabletterna också har en prestationshöjande effekt. Företaget har tagit fram en väl avvägd kombination med 20 milligram synefrin och 1000 milligram L-karnitin per dos. Kosttillskottet passar under perioder när du vill gå ner i vikt och när du vill öka prestationsförmågan under träningen. 

Tabletterna ska tas cirka en halvtimme innan fysisk aktivitet, tillsammans med rikliga mängder vätska. Du kan också ta en kapsel på morgonen för en mer intensifierad effekt över dagen. Tabletterna ska inte tas om du är gravid, ammande eller behandlas med läkemedel. Du ska heller inte ta ELIT L-carnitine + Synephrine om du har högt blodtryck.

Fördelar

 • Effektiv kombinationstablett
 • Noggrant sammansatta ingredienser

Nackdelar

 • Höjer blodtrycket
 • Innehåller gelatin


Synefrintillskotten som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

För dig som vill känner att du vill titta på några fler produkter innan du bestämmer dig, har vi plockat ut fem kosttillskott till som är intressanta. De håller alla hög kvalitet och säljs av kosttillskottbolag i Sverige.

Core Synephrine

Core Synephrine är framtagen för alla som vill ha ett synefrin som är utvunnet av extrakt från pomeransskal. Tabletten ska ses som ett komplement till din dagliga träning och kosthållning. 

Till skillnad från de andra produkterna, rekommenderar Core att du tar en tablett på fastande mage direkt på morgonen. Core Synephrine har inget tillsatt koffein, som kan höja blodtrycket och hjärtfrekvensen extra mycket. Men undvik ändå att ta tabletterna på kvällen, eftersom det kan göra att du får svårt att sova.

Fördelar

 • Innehåller ingen koffein
 • Naturligt ursprung

Nackdelar

 • Ska inte tas på kvällen

GAAM Power Series Synephrine

GAAM Power Series Synephrine är ett kosttillskott som ska användas för styrka och prestation. GAAM Power Series Synephrine passar dig som vill ha en extra skjuts inför träningen av något som ger en uppiggande effekt och kan öka prestationen samt fettförbränningen. 

Den kan också passa dig som märker att du har ökat din tolerans för koffein, efter en längre tids intag och inte längre får önskvärd effekt av detta. Då kan det vara idé att prova det här under en period och se om de kan ge dig en kick i träningen. Till skillnad mot koffeinet kan synefrinet också ha en aptitdämpande effekt.

Fördelar

 • Alternativ till koffein
 • Aptitdämpande

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av ägg, mjölk och soja

Viterna Synephrine

Viterna Synephrine bidrar till att du blir mer fokuserad på träningen och även det centrala nervsystemet stimuleras på ett effektivt sätt, utan att du behöver ta koffein. 

Företaget rekommenderar den här produkten särskilt till personer som tränar hårt och vill ha konkreta resultat. Men det kan också tas av personer som behöver extra fokus och energi inför exempelvis intensiva studier eller ett krävande jobb. Förutom att tabletterna gör dig mer alert och fokuserad, kan de fungera hungerdämpande.

Fördelar

 • Endast en tablett dagligen
 • Svensktillverkad
 • Inga tillsatser

Nackdelar

 • Tabletterna kan vara svåra att svälja

Swedish Supplements Synephrine

Swedish Supplements Synephrine är framtagen för att göra dig mer fokuserad och alert. Den hungerdämpande effekten den sägs ha, kan göra att den passar bra under en period av muskeldefinierande träning. 

Här får du ett koncentrat på 40 milligram synefrin och tabletten tas inför träningen. Tillskottet är i form av kapslar och dessa är vegetabiliskt tillverkade av cellulosa.

Fördelar

 • Rent synefrin
 • Svenskt varumärke

Nackdelar

 • Innehåller fyllnadsmedel

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad