Bästa pyruvaten 2024 – Öka fettförbränningen och muskeltillväxten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Välkommen till vår stora guide om pyruvat! Här kommer du att få lära dig vad det intressanta näringsämnet egentligen är och vilken funktion den fyller för hälsan. Framförallt kommer du att få lära dig hur den kan bota din fettförbränning och bidra till att förbättra dina träningsresultat. Vi önskar dig hjärtligt välkommen och god läsning!

Kombinera dina fitnessmål med ett tillskott av pyruvat

Många som styrketränar har hört talas om pyruvat, men få vet egentligen vilken funktion ämnet fyller i kroppen. Det är vår bestämda åsikt att det är viktigt att vi vet exakt varför vi tar olika tillskott och vad de egentligen gör i våra kroppar.

Fördjupad kunskap i ett sådant här ämne, gör också att du kan undvika att kombinera kosttillskottet med andra tillskott som minskar effekten av den. Därför har vi sammanställt den här stora guiden om pyruvat!

Pyruvat är ett viktigt ämne för kroppen, även om det är något som vi kanske inte ofta hör talas om. Numera vet vi, tack vare de studier som gjorts i ämnet, att ett pyruvattillskott kan öka fettförbränningen i kroppen. Det ska vi lära oss allt om i köpguiden här nedan.

Som vanligt har vi plockat fram några bra produkter att komplettera informationen med. Nedan hittar du ett antal riktigt bra tillskott med olika funktioner och sammansättningar. 

I premiumkategorin den här gången vann svenska Core Pyruvate. Mellanklassens vinnare blev Star Nutrition Calcium Pyruvate och för dig som vill ha ett riktigt bra budgetalternativ rekommenderar vi BioTechUSA Creator. Missa heller inte vår superspecialare vid namn Swedish Supplements Crevolution Watts Up.

Premium: Core Pyruvate

Svenska Core har tagit fram ett pyruvat som är en högkoncentrerad form av kalciumpyruvat. Dessutom är kosttillskottet kontrollerat och har både bra standard och ett bra pris. 

Core är ett märke som är populärt bland många som sysslar med styrkesporter och på nätet har de många goda omdömen. Det gäller även deras pyruvatillskott, som passar alla som vill öka fettförbränningen på lång sikt.

Fördelar

 • Svensktillverkad
 • Högdoserad

Nackdelar

 • Gelatinkapslar
 • Innehåller färgämnen

Mellan: Star Nutrition Calcium Pyruvate

Vill du ha ett kosttillskott med pyruvat som är enkelt att ta och som innehåller så få tillsatser som möjligt? Då tycker vi att du ska satsa på det prisvärda kosttillskottet från Star Nutrition. 

Visserligen innehåller den fyllnadsmedel, men det är ingenting ovanligt i den här typen av kosttillskott och är till och med svårt att slippa undan. Men utöver det är det här en produkt med högkvalitativa ingredienser.

Fördelar

 • Delbara kapslar
 • Hög dos pyruvat

Nackdelar

 • Innehåller fyllnadsmedel
 • Innehåller gelatin

Budget: BioTechUSA Creator

BioTechUSA Creator innehåller förutom en rejäl dos kreatinpyruvat även andra, gynnsamma ingredienser för fettförbränningen. Här får du ett flertal aminosyror samt b-vitamin. I synergi bidrar de till att öka fettförbränningen, samt bygga muskelmassa. Här får du verkligt mycket för pengarna!

Fördelar

 • Med aminosyror
 • Innehåller vitamin B6

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av ägg, mjölk och soja

Special: Swedish Supplements Crevolution Watts Up

Swedish Supplements har tagit fram ett explosivt kosttillskott, som är till för alla som vill ha extraordinära resultat i sin träning och kosthållning. En stor fördel med kreatinpyruvatet i specialkategorin är att den har en unika förmåga att frigöras i tarmarna istället för magsäcken och den påverkar därmed inte maghälsan alls. 

Vanligtvis kan så här höga doser kreatin orsaka både diaréer och magsmärtor, men det slipper alltså användaren här och får istället ett pyruvat som snabbt tas upp av tarmarna och förs ut i blodet.

Fördelar

 • Med antioxidanter
 • Frigörs i tarmen
 • Binder inte vätska

Nackdelar

 • Gelatinkapslar

Köpguide

Vad är pyruvat? Allt du behöver veta

Pyruvat är en viktig beståndsdel i våra celler, där den produceras naturligt med hjälp av glukos. Pyruvat tros ha effekt på fettförbränningen och ämnesomsättningen i våra kroppar och därför har intresset för tillskott med pyruvat uppkommit. 

Pyruvat är viktigt för:

 • Fettförbränningen 
 • Motorisk förmåga
 • Uthållighet
 • Muskeltillväxt

Hur verkar pyruvat i kroppen?

Pyruvat är alltså ett kroppseget ämne, som spelar en avgörande roll för energibildningen i kroppen. Ämnet är mångsidigt och kan inte bara förbättra fettförbränningen, utan också ge en bättre uthållighet, vilket förstås är en åtråvärd egenskap för alla som tränar mycket.

Ett kosttillskott av pyruvat kan vara gynnsamt för själva träningen och även för återhämtning och vila. Sammantaget kan alltså pyruvat bränna mer fett och öka kroppens användande av kolhydrater för muskeltillväxt. Den kan stärka uthålligheten så att användaren kan träna mer intensivt och längre. Pyruvat kan också förkorta återhämtningstiden efter fysisk ansträngning.

Hur hjälper pyruvat till med viktminskning?

Studier har gjorts för att kontrollera vilka effekter ett pyruvatillskott kan ha på kroppsvikt och viktminskning. En omtalad studie som utförts, gick ut på att två grupper med överviktiga deltog i ett test där hälften av gruppen fick placebo och den andra gruppen tilldelades ett tillskott med 6 gram pyruvat dagligen. 

Sammanfattningsvis kan det sägas att slutsatsen som drogs var att ett tillskott med pyruvat på 6 gram per dag tillsammans med måttlig träning kan bidra till viktminskning och fettförbränning. Säkerligen kommer vi att få se fler studier i framtiden, som kan ge bevis för att pyruvat kan ha en fettförbrännande effekt för kroppen.

Var kan jag köpa pyruvat?

Pyruvat kan köpas i alla välsorterade hälsokostaffärer och det finns gott om butiker online som säljer bra kosttillskott av pyruvat.

Pyruvat har blivit ett alltmer populärt kosttillskott och ofta hittas ämnet i kombination med kalcium och det kallas då för kalciumpyruvat. En sådan kombination gör tillskottet lättupptagligt för kroppen. 

Fördelen här är att det även finns många bra effekter av kalcium, som användaren automatiskt kan tillgodogöra sig. Kalcium är bland annat viktigt för bibehållandet av skelettstruktur och för kroppens celldelning. 

Annat kroppseget ämne som pyruvat ibland kombineras med är kreatin. Det är ett ämne som produceras i lever och njurar och som hjälper till att omvandla och frigöra lagrad energi i kroppen. 

Kreatin finns naturligt i animaliska livsmedel som kött och fisk. Kombinationen av pyruvat och kreatin kan leda till en bättre prestationsförmåga och uthållighet. Kreatin gör också att kroppen tar upp pyruvatet snabbare. Du får alltså två hälsofrämjande och energiförbrännande kroppsegna ämnen i ett.

Nu måste vi också komma ihåg att endast ett kosttillskott inte kan ta dig i mål när det gäller träning eller viktminskning. 

Livsstilsförändringarna är det som bör utgöra grunden och vill du minska i vikt måste du förstås också tänka på kaloriintaget och vilken typ av livsmedel du stoppar i dig. Har du grunden lagd, kan det vara väldigt effektivt med ett pyruvatillskott av något slag.

Vilka livsmedel innehåller pyruvat?

Pyruvat bildas naturligt i kroppen från glukos och fruktos. Vill du öka pyruvatmängden i kroppen via kosten, kan du exempelvis äta ost, röda äpplen och annan fruktosrik frukt. Även mörkt öl och rödvin hjälper kroppen att producera pyruvat. 

Livsmedel innehåller dock mycket små mängder av pyruvat och den som verkligen vill använda det för att komma åt dess fettförbrännande egenskaper, har större fördel av att ta det som ett kosttillskott. Då kan din kropp tillgodogöra sig tillräckligt många gram pyruvat, för att du verkligen ska kunna se resultat.

Biverkningar av pyruvat

Vid normal förbrukning verkar det finnas mycket få biverkningar av pyruvat. Men alla som av någon anledning behöver vara försiktiga med preparat som ökar fettförbränning och ämnesomsättning, ska också iaktta försiktighet när det gäller pyruvat. 

Det kan till exempel vara personer med högt blodtryck, problem med hjärta och kärl eller liknande sjukdomstillstånd. För övrigt gäller det alltså att hålla sig noggrant till instruktionerna, samt också undvika pyruvat vid sjukdomstillstånd, medicinering och om du är gravid eller ammande.


Pyruvat Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

Våra favoriter har vi valt på basen av den research vi gjort. Vi har samlat in information på nätet i form av kundrecensioner, testresultat och fakta från tillverkarnas sidor. På basen av den informationen har vi valt ut fyra favoriter som vi kan rekommendera våra läsare.

Premium: Core Pyruvate

Core Pyruvate är ett högkoncentrerat tillskott av kalciumpyruvat och du får ett gram av ämnet per kapsel. Kalciumpyruvat är ett tillskott som är skonsamt för kroppen att ta, så länge du håller dig till doseringsanvisningarna. Eftersom Core Pyruvate är ett svenskt kosttillskott, kan konsumenten vara trygg med att det håller svensk livsmedelsstandard och är välkontrollerat.

Här får du ett pyruvat av bra kvalitet som kombineras med kalcium och som i normalfallet är en del av kroppens citronsyracykel som bidrar till att förbruka energi i kroppen. Företaget har exakta anvisningar för hur du ska ta tillskottet och påpekar att det är viktigt att du ligger på ett kaloriunderskott för att få ett bra resultat. 

Ta gärna preparatet i kombination med flera och mindre måltider per dag, för att på så vis skapa en jämn fettförbränning över dagen.

Fördelar

 • Svensktillverkad
 • Högdoserad

Nackdelar

 • Gelatinkapslar
 • Innehåller färgämnen

Mellan: Star Nutrition Calcium Pyruvate

Inte långt från premiumvinnaren kom Star Nutrition Calcium Pyruvate. Den innehåller ett gram kalciumpyruvat per kapsel. Det gör att tillskottet kan ha en gynnsam effekt på kroppens ämnesomsättning om den används i kombination med träning. Du kan ta upp till tre kapslar per dag, gärna i samband med måltid, för att maximera din ämnesomsättning. 

Ett stort plus ger vi helt klart för att kosttillskottet är i kapselform. Kalciumpreparat av olika slag består ofta av tabletter, men här kan du som inte gillar att sälja kapslar eller tabletter enkelt dela kapslarna och lösa ut pulvret i vätska.

Star Nutrition är ett kosttillskottsföretag som sedan slutet på 1990-talet erbjudit kunderna högkvalitativa kosttillskott av bra kvalitet, till ett lågt pris. Numera är det ett av de ett av de största företagen i Europa i sin kategori, inte minst för personer som satsar på sin träning. 

En stor del av deras kosttillskott innehåller heller inga onödiga tillsatser eller sötningsmedel. Star Nutrition Calcium Pyruvate har även det ett utmärkt innehåll och innehåller visserligen fyllnadsmedel, men utöver det är det en väldigt ren produkt, som i stort sett bara innehåller kalsiumpyrivatet samt gelatinet från kapseln.

Fördelar

 • Delbara kapslar
 • Hög dos pyruvat

Nackdelar

 • Innehåller fyllnadsmedel
 • Innehåller gelatin

Budget: BioTechUSA Creator

BioTechUSA Creator innehåller flera olika typer av kreatin, bland annat högkvalitativt kreatinpyruvat. Det här är ett prisvärt kosttillskott som är mycket omtyckt av dem som satsar seriöst på träningen och den tillför både ökad energi och och bättre styrka under träningspasset.

Tillskottet ger mycket för pengarna och utöver kreatinpyruvatet får du en mängd aminosyror, vitamin B6 samt niacin. Mer kan knappast begäras av ett kosttillskott i den här prisklassen. 

På minussidan ligger att du får en del tillsatsämnen på köpet. Dessutom hanterar fabriken där produkten tillverkas mjölk, soja och jordnötter. Den som är mycket överkänslig mot dessa livsmedel bör alltså undvika BioTechUSA CreaTOR.

Fördelar

 • Med aminosyror
 • Innehåller vitamin B6

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av ägg, mjölk och soja

Special: Swedish Supplements Crevolution Watts Up

Letar du ett kreatinpyruvat för explosiva resultat? Då kan vi verkligen rekommendera Swedish Supplements Crevolution Watts Up! Här får du hela 5 gram kreatin per dag, vilket är ett av marknadens mest högsta. 

Alla som tagit kreatinpyruvat vet att magen inte alltid mår så bra av det. Anledningen till att den här hade sin självklara plats i specialkategorin var att företaget skapat ett tillskott som utsöndras först i tarmarna. 

Det gör att du slipper bli dålig i magen, samtidigt som ingredienserna snabbt tas upp i blodet via tarmarna. Du slipper också problemet med att binda mycket vätska i kroppen, som är en annan bieffekt som kreatin av det här slaget brukar föra med sig. 

Varje kapsel är högdoserad och det gör att du slipper ta så många kapslar per dag. Kreatinpyruvatet är tillverkat enligt läkemedelsstandard och har fettförbrännande egenskaper. 

Med kapslarna får du också andra former av kreatin som bidrar till fettförbränningen. Druvkärneextrakt i produkten bidrar med en antioxidativ effekt och skyddar kroppen från fria radikaler och som även är skyddande för njurarna.

Fördelar

 • Med antioxidanter
 • Frigörs i tarmen
 • Binder inte vätska

Nackdelar

 • Gelatinkapslar

Pyruvat som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

För att bredda utbudet på våra tips, har vi valt ut några produkter till som håller måttet kvalitetsmässigt. Även dessa kan vi rekommendera våra läsare.

Peak Pyruvat

Peak Pyruvat är ett pyruvattillskott med 1150 milligram av ämnet per kapsel. Dessutom innehåller kapslarna hjälpextraktet piperin, som bidrar till ett effektivare upptag. Här finns också alfa liponsyra, B-vitaminer och ett flertal mineraler. Det gör att Peak Pyruvat inte bara främjar fettförbränningen, utan också fungerar som ett effektivt näringstillskott.

Fördelar

 • Med mineraler
 • Innehåller alfa liponsyra

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av gluten, ägg och mjölk

Frey Nutrition Creatin X6

Frey Nutrition Creatin X6 innehåller sex olika former av kreatin, däribland kreatinpyruvat. Produkten är framtagen för att bränna fett och passar dem som tränar på elitnivå eller som har högt uppsatta mål med sin styrketräning. Frey Nutrition är ett tyskt företag och produkten är både väldokumenterad och certifierad.

Fördelar

 • Innehåller inget aspartam

Nackdelar

 • Endast bruksanvisning på tyska

Swedish Supplements Creavolution

Här har vi köpguidens andra tillskott från Swedish Supplements. Det är också ett kreatinpyruvat, men med en annan sammansättning. Här hittar du tre gram kreatin i fem olika bindningsformer, däribland pyruvat. 

Tillskottet innehåller bara de verksamma substanserna och inga fyllnadsmedel eller onödiga tillsatser. Utöver kreatinet, druvkärneextraktet och spårämnen finns här endast kapselskalet i gelatin.

Fördelar

 • Utan onödiga tillsatser

Nackdelar

 • Kan ge dålig mage

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad