Bästa koffeintabletter 2024 – Höj energinivåer och fokus

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här köpguiden kommer du att få lära dig allt om koffeintabletter. Det här är i sig inte ett så komplicerat ämne, bland annat eftersom koffeintabletter inte brukar ha väldigt många ingredienser. I Sverige har vi turen att de flesta koffeintabletter på marknaden håller bra kvalitet.

Men för dig som funderar på att använda koffeintabletter är det naturligtvis viktigt att du sätter dig in i ämnet så att du vet vad du köper. Produkterna skiljer sig trots allt åt vad gäller mängd koffein, övrigt innehåll samt hur du ska ta den. Priset skiljer sig också åt och det är inte alls säkert att den dyraste produkten är den bästa.

Men alla de här frågorna besvarar vi i den här köpguiden! På premiumplats vann Skip Koffein. I mellanklassen vann Svenskt Kosttillskott Core Caffeine. Vår budgetprodukt heter Bamyl Koffein

Du ska absolut inte missa specialaren, för den är något utöver det vanliga -- Nutrinovate Boosting Films Caffeine Energizing heter den och du kan läsa mer om den här nedan!

Premium: Skip Koffein Tabletter

Premiumprodukten Skip Koffein är koffeintabletter av bra kvalitet med hög koffeinhalt. Ett stort plus för att de är lätt att dela, så att du vid behov kan halvera koffeinmängden. Tabletterna har snabb verkningstid och passar bra att ha inför ett träningspass. Produkten är svensktillverkad och har många nöjda användare.

Fördelar

 • Kan delas
 • Svensktillverkad
 • Hög mängd koffein

Nackdelar

 • Rekommenderad dos får ej överskridas

Mellan: Svenskt Kosttillskott Core Caffeine

Svenskt Kosttillskott är ett företag som säljer hälsokostpreparat av olika slag. De har lanserat produkter under eget märke och detta är deras högdoserade koffein. Produkten är prisvärd och företaget är populär och väletablerad bland svenska konsumenter. Det är en utmärkt produkt för personer som tränar hårt eller behöver koffeintabletter av andra anledningar. 

Fördelar

 • Högdoserat
 • Innehåller kokosolja

Nackdelar

 • Noggrann dosering krävs

Budget: Bamyl Koffein brustablett 500 mg/50 mg

Bamyl säljs av en svensk återförsäljare. Det är en klassisk brustablett mot värk och nu har de även koffeinbrustabletter, dessa innehåller acetylsalicylsyra och har alltså en mild effekt mot värk. Ska tas max 3 gånger per dygn.

Fördelar

 • Skonsam mot magen
 • Lätt att inta
 • Hjälper också mot värk

Nackdelar

 • Tar mer än en timme innan full effekt uppnås

Special: Nutrinovate Boosting Films Caffeine Energizing

Nutrinovate Boosting Films Caffeine Energizing är ett högteknologiskt koffeinpreparat. Det är utvecklat i Sverige av ett svenskt företag. Den innovativa produkten består av en tunn film som läggs i gommen eller på tungan, varvid produkten smälter och koffeinet snabbt tas upp av kroppen.

Fördelar

 • Snabbt upptag
 • Filmer som löses upp i gommen
 • Smak av lakrits och mint

Nackdelar

 • Dyrt portionspris
 • Endas 20 portioner per paket


Köpguide

Vad är egentligen koffeintabletter?

Det hela är inte så komplicerat - koffeintabletter består helt enkelt av koffein. I tablettform kan de även innehålla en liten mängd bindningsmedel eller utfyllnadsmedel. Brustabletter har också specifika ingredienser, som gör att de löser upp sig i vattnet. Men i övrigt brukar det inte finnas särskilt mycket konstigheter i koffeintabletter.

Det är alltså en ganska okomplicerad produkt. De är enkla att inta, ofta i tablettform. Det är också tabletterna som brukar vara de mest prisvärda. Men om du har svårt att svälja tabletter, finns det gott om brustabletter med koffein i. Vår specialare i köpguiden erbjuder också ett helt nytt sätt att ta koffein på.

De flesta koffeintabletter, oavsett om det är brus eller vanlig tablett, innehåller 50-250 mg koffein per tablett. När det gäller priset kan det vara stor skillnad och variera mycket.

Eftersom koffeintabletter är en enkel produkt är de flesta koffeintabletter som finns på marknaden relativt bra. Det du ska titta efter är hur mycket koffein varje kapsel innehåller. Så ska du förstås också välja en tillverkare som du litar på och har förtroende för.
I köpguiden kan du bilda dig en uppfattning om vilken koffeintablett som passar just dig bäst. 

Koffeintabletter för prestationsförmågan

Koffeintabletter tas för att höja prestationsförmågan av olika anledningar. Det är ett kosttillskott som många som tränar hårt ibland vill använda sig av. Det finns många studier som visat att koffeintabletter har en positiv inverkan på träning. Koffeinet ökar uthålligheten och energinivåerna i kroppen. 

Många kroppsbyggare som håller på med tyngdlyftning, kombinerar sin kost med koffeintabletter eller proteinpulver som innehåller koffein. Det gör att den som tränar kan orka med fler repetitioner under styrketräningen. Men koffeintillskott har även en god effekt på koncentrationsförmågan.

Koffeintabletter och viktminskning

Koffeintabletter finns ofta i viktminskningspreparat. Detta eftersom de har en positiv effekt på ämnesomsättningen. Koffeinet i kroppen ökar också mängden fettsyror i blodet, vilket är gynnsamt för viktminskning.

Fördelar med koffeintabletter

 • Ökad koncentration
 • Ökad ämnesomsättning
 • Förbättrad prestation vid träning
 • Ökad effektivitet och energi

Dosering av koffeintabletter

Att ta koffeintabletter är ingen skillnad mot att dricka lagom mängd kaffe. En kopp kaffe innehåller ca 50-100 mg koffein. Effekten av en koffeintablett kan alltså likna en, två, tre eller fyra koppar kaffe. 

Kaffedrickande kan, vilket säkert är bekant för de flesta kaffedrickare, ha en negativ effekt på kroppen. Det gäller även givetvis koffeinintag. Överdosering leder till hjärtklappning, illamående och ibland yrsel. Det är inte farligt för en frisk person, men det kan vara väldigt obehagligt. 

Koffeintabletter ska alltså intas med noggrannhet och försiktighet när det gäller mängden. Det är bättre att börja med en mindre mängd, exempelvis en halv dos, för att sedan trappa upp vid behov.

Hur snabbt verkar en koffeintablett?

Koffein tas upp snabbt av kroppen.Det tas upp kroppen redan i magsäcken och i levern frigörs ämnet som ger effekter i kroppen. Detsamma gäller koffeintabletter. Effekten brukar komma efter ca 20-30 minuter. 

Inom 45 minuter har nästan allt koffein upptagits av kroppen. Koffeinet börjar därefter brytas ner och efter 4-6 timmar har koffeinmängden i kroppen halverats. Har du ätit ordentligt innan du tagit koffein blir upptaget något långsammare.

Vid träning är det många som rekommenderar att du tar koffein ca en halvtimme innan träningen. Det du ska hålla koll på är huruvida du vill ha den maximala effekten direkt när du börjar träna eller en stund in i träningspasset.

Hur länge håller koffeintabletter?

Koffeintabletter brukar ha cirka 5 års hållbarhet. Det kan dock variera, så det ska du alltid kontrollera på förpackningen. Det som händer efter att bäst före datum gått ut, är att effekten i produkten avtar.

Koffeintabletter Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

Efter gedigen efterforskning har vi valt ut ett antal produkter som utmärker sig. I våra huvudkategorier finns 4 stycken olika koffeintabletter som fyller lite olika funktion. Gemensamt för dem alla är dock att de har hög kvalitet och håller vad de lovar.

Premium: Skip Koffein Tabletter

Skips koffeintabletter innehåller ca 200 mg koffein per tablett. De ger en snabb effekt och understödjer högre mental prestation, minskad trötthet och längre uthållighet vid träning. Tabletten ska tas max en gång per dag. Tabletten sväljs hel och vill du ha en mindre dos, kan du helt enkelt dela den.

Produktfakta:

 • 200 mg koffein per tablett
 • 100 tabletter

Tabletten fungerar bra att smula ner i ett proteinpulver eller en dryck, om du vill ta den på ett sätt som är skonsammare för magen. Eller kanske när du kombinera proteinpulver med tabletter inför ett träningspass.

Skip Nutrition AB har varit verksam ända sedan 1971 och tillverkar högkvalitativa kosttillskott, som passar både motionärer och elitidrottare. Alla produkter de lanserar, är både utvecklade och framtagna i Sverige. Deras produkter innehåller endast naturliga ingredienser och genomgår regelbundna kvalitetskontroller.

Fördelar

 • Kan delas
 • Svensktillverkad
 • Hög mängd koffein

Nackdelar

 • Rekommenderad dos får ej överskridas

Mellan: Svenskt Kosttillskott Core Caffeine

Onlineföretaget Svenskt Kosttillskotts egna koffeintabletter innehåller cirka 200 mg koffein per tablett. Det motsvarar ungefär två-tre koppar kaffe. Tabletterna från Svenskt Kosttillskott är populära bland uthållighetsidrottare och inför långa träningspass.

Produktfakta:

 • 100 tabletter
 • 1 tablett innehåller 200 mg koffein

Core koffein innehåller “anhydrous caffeine”. Det är vattenfritt koffein och är helt enkelt ett slags pulverkaffe. Vilken är den vanligaste och renaste formen av koffein. Produkten motverkar trötthet och ger en ökning av fokus och ökad koncentration. Det är ett bra och prisvärt alternativ.

Doseringsförslag enligt anvisningarna är att ta en tablett cirka 40 till 30 minuter före träning eller vid behov. En mängd på två tabletter per dygn ska inte överskridas. Tabletterna ska också intas med minst 4 timmars mellanrum. 

Produkten innehåller förutom koffein också tabletthjälpmedel i form av cellulosa, kokosolja, isomaltos och silica. Det här är en vegetabilisk produkt och kan även tas av veganer. Allergiker bör notera att den är tillverkad i en fabrik som också hanterar gluten, mjölk, soja och ägg. 

Fördelar

 • Högdoserad
 • Innehåller kokosolja

Nackdelar

 • Noggrann dosering krävs

Budget: Bamyl Koffein brustablett 500 mg/50 mg

Bamyl Koffein brustablett är kombinerad med acetylsalicylsyra och är utmärkt att ta vid exempelvis muskelvärk eller andra lätta till måttliga smärttillstånd. Koffeinet ger en uppiggande effekt och det hjälper också acetylsalicylsyran att snabbt tas upp av kroppen.

Produktfakta: 

 • 25 brustabletter
 • 50 mg koffein per tablett

Eftersom Bamyl Koffein är en brustablett så är den också skonsammare mot magen än vad vanliga koffeintabletter kan vara. Har du väldigt känslig mage är det alltid bra att kombinera koffeintabletter med en måltid. Upptaget blir då också långsammare.

Brustabletterna löses upp i ca ett halvt glas vatten. Koffeintabletterna kan tas upp till 3 gånger per dygn och max 2 brustabletter åt gången.

Fördelar

 • Skonsam mot magen
 • Lätt att inta
 • Hjälper också mot värk

Nackdelar

 • Tar mer än en timme innan full effekt uppnås

Special: Nutrinovate Boosting Films Caffeine Energizing

Nutrinovate Boosting Films Caffeine Energizing är en specialare i ordets sanna bemärkelse. Här har vi nämligen inte bara ett vanligt koffeintillskott i tablettform. Här får du 15 milligram koffein på en liten tunn film, som fästs i gommen eller i kinden och som sedan löses upp och tas upp av kroppen.

Produktfakta:

 • 20 portioner
 • 15 mg per film

Nutrinovate lanserade den här produkten som den nya tidens koffeintillskott. Vi får verkligen hålla med om att dessa är innovativa. Filmerna är tillverkade av Nutrinovate, och är framställda av havets alger. De är väldigt biotillgängliga och absorberas mycket snabbt i kroppen. Passar utmärkt inför ett träningspass eller när du inte hinner ta en kopp kaffe.

Filmerna smakar lakrits och mint. För ökad dosering så kan du ta två filmer på en gång. Det här är ett smidigt sätt att få i dig koffein utan att du behöver svälja någonting eller lösa upp en tablett i vatten. 

Fördelar

 • Snabbt upptag
 • Filmer som löses upp i gommen
 • Smak av lakrits och mint

Nackdelar

 • Dyrt portionspris
 • Endas 20 portioner per paket

Koffeintabletterna som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

Utbudet av koffeintabletter på den svenska marknaden är inte enormt och nästan alla produkter håller god kvalitet. Det fanns dock några produkter till som inte fick plats bland våra favoriter, som vi tycker är värda att omnämnas. Dessa presenteras i korthet redan.

North Nutrition Koffeintabletter 100 tabs

North Nutrition har ett brett sortiment av proteinpulver och näringstillskott. De har även effektiva koffeintabletter i sitt sortiment. Dessa bidrar till och stimulerar ökad ämnesomsättning. Den hjälper dig med fokus inför träningen eller vid andra tillfällen där extra energi och ökad mental förmåga krävs. Tabletterna är skonsamma mot magen. Vill du ta en tablett i samband med träning, ska du ta den strax innan ditt träningspass, eftersom upptaget är snabbt.

Fördelar

 • Snabbt upptag
 • Bra pris

Nackdelar

 • Trist förpackning
 • Svåra att dela

Kronans Apotek Koffein 100 mg

Kronans Apotek har tagit fram en en egen koffeintablett som är mycket prisvärd. Den har en medelhög dosering på 100 milligram vilket är utmärkt för den som inte vill använda sig av så starka koffeintabletter. Doseringsförslag enligt anvisningarna är 1-2 tabletter, en till tre gånger per dygn.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Lättsvalda tabletter
 • Bra mängd koffein som är lätt att dosera

Nackdelar

 • Säljs endast på Kronans Apotek

Meda Koffeintabletter 100 mg

Medas koffeintabletter är även de med en lägre dos, på 100 mg per tablett. Ett stort plus för att den inte innehåller några onödiga ingredienser. Förutom koffeinet innehåller den endast potatisstärkelse, gelatin, magnesiumstearat och natriumstärkelseglykolat.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Svensktillverkad

Nackdelar

 • Trist förpackning
 • Ej vegansk

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad