Bästa ingefära tabletter 2024 – Den välgörande roten med fräsch och frisk smak

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Vi tror att du har hittat till den här för att du är intresserad av ingefära och var den asiatiska roten kan göra för din hälsa. Och du har kommit alldeles rätt! För det här är nämligen vår stora köpguide om just ingefära. Här kan du få veta allt om hur ingefära kan hjälpa dig, vare sig du lider av matsmältningsproblem eller har värk i lederna.

Ledhälsa och ökat immunförsvar med ingefära

Ingefära är en av definitivt en av de livsmedel som visar att naturen kan ge oss helande och läkande medel som vi kan använda oss av när vi vill bota olika åkommor.

Ingefära har använts i årtusenden och det finns dokumenterad information på det så långt som 3 000 år tillbaka. En vanlig användning för ingefäran är att lindra smärta och värk vid artros och andra ledåkommor. Den har också effekt på matsmältningen och kan lindra problem i tarmarna, samt minska illamående och främja ämnesomsättningen.

Det här kommer du att få lära dig allt om i vår artikel och vi rekommenderar också några fina produkter med ingefära för våra läsare. I premiumkategorin utsåg vi
Solgar Ginger Root Extract till vinnare. Inte långt efter kom Healthwell Ingefära Premium och den fick därmed placeras som segrare i mellankategorin.

En riktigt bra budgetprodukt vid namn
Superfruit Ingefärspulver EKO finns också med i köpguiden. Dessutom har vi med några riktigt bra utmanare, så här kommer du säkerligen att kunna hitta en egen favorit.

Premium: Solgar Ginger Root Extract

Solgar Ginger Root Extract är ett extrakt med en mängd fördelar. Tillskottet är rikt på vitamin E och C. Det innehåller också ämnena gingeroler och shogaoler. Det gör att kosttillskottet verkligen har en multifunktion och du kan använda kapslarna för att öka immunförsvaret, lindra ledvärk eller som hjälp för att gå ner i vikt.

Fördelar

 • Med både extrakt och malt pulver
 • Högkoncentrerad
 • Vegetabilisk kapsel

Nackdelar

 • Inte ekologisk

Mellan: Healthwell Ingefära Premium

Healthwell Ingefära Premium ger dig en kombination av verksamma ämnen som kan hjälpa dig att lindra och förebygga smärta i leder och ligament. Kosttillskottet är extra effektivt eftersom det innehåller en kombination av ingefära och gurkmeja.

Idag vet vi att gurkmeja innehåller höga halter av antiinflammatoriska ämnen som bra för lederna. Dessutom innehåller tillskottet även vitamin C, vilket hjälper upptaget av de övriga verksamma beståndsdelarna.

Fördelar

 • Med gurkmeja och piperin
 • Kan ge smärtlindring
 • Ökar blodcirkulationen

Nackdelar

 • Ger inte effekt för alla

Budget: Superfruit Ingefärspulver EKO

Superfruit ingefärspulver EKO är en produkt av mycket hög kvalitet. Anledningen till att den hamnade i budgetkategorin är helt och hållet beroende på priset och har absolut ingenting att göra med kvaliteten i sig.

Det här är nämligen ett ekologiskt ingefärspulver som inte innehåller några fyllnadsmedel eller andra ingredienser som kapslar kan föra med sig. Eftersom tillverkningsprocessen förenklas tack vare det, återspeglar det också priset.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Inga tillsatser

Nackdelar

 • Importerat från icke europeiskt jordbruk

Köpguide

Vad är ingefära och hur används det inom hälsokost?

Ingefära är en tropisk ört och det som används på växten är rotstocken. Den är populär i det asiatiska köket och används i stor utsträckning som medicinalväxt. Ingefärsplantan blir ca 50-150 cm hög och har gulgröna blommor. Hela växten doftar av ingefära. Rotstocken lägger sig horisontellt nära jordytan och är lätt att skörda.

Ingefära hör till de äldsta medicinalväxter som vi känner till och den odlades och användes som medicinskt preparat i Kina redan för 3 000 år sedan.

Botaniker och forskare tror att den till en början växte vilt i södra Kina och att den under antiken spred sig till Asien och Afrika. Idag odlas den i alla regioner med tropiskt klimat och och är nästan omöjlig att hitta i vilt tillstånd. Vild ingefära har visserligen hittat på ön Borneo, men i övrigt är det odlad ingefära som finns på kontinenterna idag.

Näringsämnen i ingefära:

Ingefära innehåller gingeroler och shogaoler, som är kraftigt antiinflammatoriska ämnen och som sägs lindra smärta i exempelvis leder och ligament. Gingeroler kan också behandla olika typer av illamående. 

Tidigare har ingefära rekommenderats mot illamående under graviditet, men det har visat sig att extrakt av ingefära kan innebära en högre risk för missfall. 

Det gäller i första hand koncentrerade doser ingefära, såsom extrakt och ingefärsshots, men det gäller att iaktta försiktighet med ingefära generellt och det är ingenting vi kan rekommendera att du ska ta för ditt graviditetsillamående. 

Listan kan i övrigt göras lång på näringsämnen och du kan även hitta följande ämnen i ingefära:

 • Borneol
 • Cineol
 • Vitamin C
 • Magnesium 
 • Järn
 • Kalcium
 • Kalium
 • Natrium och fosfor

Hälsofördelar med ingefära

Gingerolerna i ingefära anses vara ett effektiv, antiinflammatorisk ämne som kan hjälpa dig med olika typer av inflammatoriska tillstånd i kroppen. Gingeroler kan bidra till att smärtan från ledsjukdomar, artros och liknande att lindras och även att inflammationen går ner.

Stelhet i lederna kan också lindras tack vare gingeroler i ingefära. Ämnet är också bra för blodcirkulationen och blodflödet i kroppen.

Ingefära rekommenderas även ofta för att att balansera kroppens glykemiska index och har alltså indirekt en positiv inverkan på blodsockret. Det innebär med andra ord att det kan vara gynnsamt för personer som har diabetes eller har behov av att stabilisera blodsockret av andra orsaker.

Ingefära är också gynnsamt för matsmältningen. Det kan effektivt bidra till att lindra IBS och problem med mage och tarm. Uppkördhet, gaser eller sura uppstötningar kan till exempel lindras om du dricker någon typ av ingefärsdryck efter måltiderna.

Eftersom ingefära besitter förmågan att lindra kramper och smärttillstånd, kan den också vara effektiv för att lindra menstruationssmärtor och PMS.

Inkorporera ingefära i kosten

Det finns många sätt att inta ingefära på. Det är en populär ingrediens i det asiatiska köket och brukar du laga asiatisk mat, har du säkert redan bekantat dig med den välsmakande rotknölen i din matlagning. Du kan också brygga te på ingefära genom att skära små bitar av den, hälla över vatten och låta det dra i ca 10 minuter och därefter dricka.

Brukar du laga smoothies går det alldeles utmärkt att lägga i en bit ingefära och mixa den tillsammans med de övriga ingredienserna. Har du en egen juicepress är det givetvis en bra idé att att pressa ingefära att dricka som en shot eller späda ut med vatten till en fräsch måltidsdryck.

Olika typer av tillskott

Som tillskott finns det flera former av ingefära. Det finns färdiga shots att köpa i hälsokostaffärer, både online och i butik. Här bör användaren dock vara säker på att det är en produkt som håller hög kvalitet.

Många av de produkter som kallas för ingefärsshot i matbutikerna innehåller endast en liten andel ingefära och resten ofta äppeljuice, vilket ju inte är i närheten så hälsosamt som ingefäran.

Det finns också kapslar innehållande ingefärsextrakt. De här produkterna marknadsförs ofta som behandling för leder och ligament. Essentiell ingefärsolja är en annan populär produkt, vilken kan blandas ut i olika basoljor och då exempelvis användas som massageolja.

I vanliga affärer kan du köpa pulver av torkad ingefära och vill du höja kvaliteten ytterligare, finns det ekologiskt ingefärspulver i större mängd i hälsokostaffären.

Biverkningar

Ingefära har inte särskilt mycket biverkningar, men överdriven konsumtion är naturligtvis aldrig bra. För mycket ingefära kan ha motsatt effekt för den som tar det för magens hälsa och den kan då framkalla diarréer och uppkörd mage. Det finns inget rekommenderat maxintag från Livsmedelsverket av ingefära.

Som tidigare nämndes bör åtminstone extrakt och koncentrat undvikas av gravida. Personer som i övrigt är friska kan oftast fritt använda ingefära i kosten och får prova sig fram till lagom mängd. Tas ingefära i form av kosttillskott finns det alltid exakta anvisningar på förpackningen.


Ingefära Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

Bland våra favoriter i den här guiden har vi några riktigt bra alternativ för dig som vill inkludera ingefära i ditt dagliga näringsintag. Det är både kosttillskott och rent pulver med i urvalet. Här kan du välja vilken variant som passar dig bäst. Valet har vi gjort på insamlad fakta som vi sedan noggrant studerat och fattat våra beslut utifrån det.

Premium: Solgar Ginger Root Extract

Solgar Ginger Root Extract håller en kombination av pulveriserad, torkad ingefärsrot samt ett högkoncentrerat ingefärsextrakt. Passar utmärkt att ta för den som vill ha ett ingefärstillskott för ledernas hälsa och för att prova om det kan ta bort smärta och värk.

Dess antioxidanta egenskaper gör också att tabletterna passar för dig som vill höja immunförsvaret rent generellt. Ingefärspulvret är varsamt framställt och vitamin C samt E finns bevarat, något som annars förstörs vid upphettning.

Ingefärstillskottet kan också verka hungerdämpande och passa bra att ta som komplement om du försöker gå ner i vikt.

Fördelar

 • Med både extrakt och malt pulver
 • Högkoncentrerad
 • Vegetabilisk kapsel

Nackdelar

 • Inte ekologisk

Mellan: Healthwell Ingefära Premium

Healthwell Ingefära Premium består av högdoserad ingefära som också innehåller gurkmeja och piperin, vilket effektivt ökar upptaget. Vitamin C bidrar också med att upptaget av de andra ingredienserna ökar. Kapslarna kan med fördel tas under perioder i livet där du har ett högt tempo och på så sätt kunna minska risken för infektioner och förkylningar.

Healthwell Ingefära Premium är också värd att prova för alla som har problem med lederna i form av artros, värk och liknande. Detta eftersom gurkmeja även har antiinflammatoriska egenskaper som kan göra nytta vid dessa åkommor.

Jod och B7 bidrar till centrala nervsystemets hälsa och gör att vi får en bättre blodcirkulation och blir piggare. Jod är ett ämne har vi brist på i våra livsmedel idag och det kan därför vara idé att ta en extra dos jod per dag.

Fördelar

 • Med gurkmeja och piperin
 • Kan ge smärtlindring
 • Ökar blodcirkulationen

Nackdelar

 • Ger inte effekt för alla

Budget: Superfruit Ingefärspulver EKO

För dig som ogillar tabletter och kapslar och föredrar att ha något att strö på gröten, yoghurten eller lägga i smoothien, kan vi varmt rekommendera att du köper den här fina budgetprodukten. Här får du nämligen ett ekologiskt ingefärspulver i en påse på 100 gram.

Därmed får du ett pulver som håller betydligt högre kvalitet och som dessutom är billigare än det som du köper i kryddhyllan i mataffären. Eftersom den är varsamt framställd har näringsämnen bibehållits och pulvret innehåller även rikliga mängder järn.

Här är det egentligen mest fantasi och smak som sätter stopp för användandet av pulvret. Om du inte vill använda ingefära i matlagning, är den perfekt att lägga till som smaksättare i chokladbollar eller i smoothies.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Inga tillsatser

Nackdelar

 • Importerat från icke europeiskt jordbruk

Ingefära-produkterna som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

Nummer finns det flera riktigt bra produkter med ingefära på marknaden och därför vill vi passa på att tipsa om några till, som kan vara ett alternativ till våra favoriter.

Rawpowder Ingefära Pulver

Rawpowder Ingefära Pulver är ett ingefärspulver från ekologiska odlingar. Det är dessutom rawfood-tillverkat och har alla näringsämnen kvar. Kan med fördel användas på smoothies, yoghurt, efterrätter eller bara blandas ut i vatten för att drickas direkt. Kom ihåg att förvara den svalt, mörkt och torrt för att kvaliteten ska bibehållas.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Återförslutbar påse

Nackdelar

 • Fräsch och mild smak

RÅ Ingefärsshot

RÅ Ingefärsshot är en av de ingefärsshots på marknaden som verkligen håller hög kvalitet. Här får du hela 32 % pressad ingefära samt rå juice från citron och chili. Visserligen innehåller den också äppeljuice men andelen är så liten att vi anser att kvaliteten vara mycket hög trots det.

RÅ Ingefärsshot har en härligt frisk smak som ger en uppiggande boost till frukosten eller mellanmålet. Samtidigt tillgodogör du dig ingefärans läkande och hälsosamma egenskaper. Den praktiska storleken på 65 ml innebär att det är en precis lagom stor portion och allt kan tas med en gång.

Fördelar

 • Med chili och pressad citron
 • Smakar gott

Nackdelar

 • Håller öppnad ett dygn i kylskåp

WellAware Ingefärapulver

WellAware Ingefärapulver är ett bra ingefärspulver som är lättupplösligt i vätska och perfekt både i smoothies och matlagning och som smaksättare i bakning.

WellAware Ingefärapulver är rikligt på järn, mangan och magnesium. Den praktiska burken med skruvlock gör att den är perfekt för dig som tycker att det blir för krångligt att hantera färsk ingefära varje dag och vill ha något smidigare. Innehåller 100 % ingefära och ingenting annat.

Fördelar

 • Praktiskt burk
 • Inga tillsatser

Nackdelar

 • Ej ekologisk

Sonnentor Ingefära Mald

Australiensiska Sonnentor levererar ekologisk ingefära av högsta kvalitet. Pulvret är förpackat för hand och består av torkad och malen ingefära. Fördelen är att de hanterar sina råvaror noggrant och själva väljer ut produkter direkt från producenterna, utan mellanhänder. Här får du ett pulver utan onödiga tillsatser eller främmande ämnen.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Välkontrollerad

Nackdelar

 • Svåröppnad burk

Powerfruits Ekologisk Mald Ingefära

Powerfruits Ekologisk Mald Ingefära är en rawfood-produkt och här har alltså ingen upphettning använts vid tillverkningen som kan eliminera näringsämnen i roten.

Den varsamma framställningen gör att den innehåller höga halter av antioxidanter, järn, vitaminer och andra verksamma ämnen som naturligt finns i ingefära. Den har en fräsch och intensiv smak och kan användas i bakverk, maträtter eller strös på filen. givetvis kan du också använda den i din smoothie.

Fördelar

 • Stor påse
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Kan innehålla spår av nötter

Booming Bob Essential Oil Ingefära

Booming Bob Essential Oil Ingefära är en högkvalitativ, essentiell olja som används utvärtes. Den blandas ut i en valfri basolja och används bland annat som massageolja och för att stimulera blodcirkulationen.

Oljan är skön att använda som värmande olja för trötta leder och dess doftegenskaper kan även lindra illamående. Ett par droppar av den kan också tillsättas i ett bad för att få en avslappnande och muskelsmärtlindrande effekt. Notera att den alltså är avsedd endast för utvärtes bruk.

Fördelar

 • Värmande och avslappnande
 • Doftar gott
 • Ekologisk

Nackdelar

 • Väldigt liten flaska

Mother Earth Ingefära Ceylon Mald

Mother Earth Ingefära Ceylon Mald innehåller ett rawfood-producerat, torkat pulver från Sri Lanka. Mother Earth är även det ett företag som är noggranna i sitt val av producenter, inte bara när det gäller den ekologiska odlingen, utan även de etiska riktlinjerna när det gäller arbetarnas situation. Här får du alltså ett ingefärspulver som håller hög kvalitet på flera sätt.

Fördelar

 • Rawfood-framställning
 • Ekologisk
 • Etiskt producerad

Nackdelar

 • Ej KRAV-märkt

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad