Bästa fettförbrännaren 2024 – Komplettera träningen med kosttillskott som ökar ämnesomsättningen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I den här köpguiden kommer du att få lära dig allt som är värt att veta om fettförbrännare. Vi kommer att gå igenom exakt vad begreppet innebär och hur det kan bidra till att du lättare når dina mål. Det finns en stor mängd tillskott av den här typen på marknaden idag. Genom vår guide hoppas vi kunna hjälpa dig att hitta rätt kosttillskott för fettförbränning.

För dig som vill ge en extra skjuts till din träning, kan fettförbrännaren vara ett utmärkt komplement. Även för dig som i första hand vill gå ner i vikt kan en fettförbrännare i kombination med rätt kost vara effektivt. Men du bör alltid välja preparat utifrån hur dina mål ser ut. I texten nedan rekommenderar vi ett antal produkter med olika funktioner.

I premiumkategorin vann Medica Natumin Fast Track. Vår utmärkta mellanvinnare är Better You Bobby’s Beauty Slim. För dig som söker en budgetprodukt rekommenderar vi Skull Fat Burner. Tränar du målmedvetet och är du ute efter något alldeles extra, rekommenderar vi Svenskt Kosttillskott Burn.

Premium: Medica Natumin Fast Track

Medica Natumin Fast Track är ett kosttillskott med till största delen naturliga ingredienser. För dig som vill undvika onödiga tillsatser och sötningsmedel, är det här tillskottet perfekt. Produkterna tas i lättsvalda kapslar som är vegetabiliska.

Fördelar

 • Vegetabiliska kapslar
 • Naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Fungerar inte för alla

Mellan: Better You Bobby’s Beauty Slim

Better You Bobby’s Beauty Slim är ett kosttillskott som är framtaget av kändisfrisören och fitness-entusiasten Bobby Oduncu i samarbete med Better You. Kapslarna ger energiförbrukningen en kick, samtidigt som de är bra för håret och naglarna.

Fördelar

 • Med antioxidanter
 • Även gynnsamt för håret

Nackdelar

 • Ganska mycket koffein per dagsdos

Budget: North Nutrition Skull Fat Burner

Skull Fat Burner är en fettförbrännare som ger dig en energiboost, samtidigt som den innehåller ingredienser som kan öka fettförbränningen och minska hungerkänslor. Detta till ett mycket fördelaktigt pris. För den som är känslig för koffein, är det bra att veta att en portion innehåller hela 250 gram av det.

Fördelar

 • Understödjer muskeluppbyggnaden
 • Flera naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Hög halt av koffein
 • Bör ej användas av gravida och ammande

Special: Svenskt Kosttillskott Burn

Svenskt Kosttillskotts fettförbrännare Burn, är en produkt som används av dem som vill ha synliga resultat. De ska dock kombineras med en bra kost och korrekt träning. Sitter de bitarna på plats, kan du komplettera med de här kapslarna för att förhöja dina resultat ytterligare. Ett plus för att tabletterna finns både med och utan koffein.

Fördelar

 • Både med och utan koffein
 • Minskar hungerskänslor

Nackdelar

 • Innehåller gelatin

Köpguide

Vad gör ett fettförbrännande kosttillskott?

Fettförbränning handlar för de flesta om att bränna mer fett och öka muskeldefinitionen. Muskelbyggare som ska komma i form inför en tävling ägnar sig åt avancerad fettförbränning, där allt från kost, motion och tillskott är noga uträknat. Men även den som vill komma i form, exempelvis inför sommaren, har glädje av att sätta sig in i hur fettförbränning bäst går till.

När vi går ner i vikt är det inte bara fett som försvinner. Även vätska och muskler kan minska i kroppen. De flesta vill inte förlora muskelmassa under fettförbränning. För att minska kroppsfettet men behålla muskelmassan, gäller det att i första hand få kost och motion i balans. När du väl har det, så kan ett fettförbrännande tillskott vara hjälp på vägen.

Vad innehåller fettförbrännande kosttillskott?

Många fettförbränningstillskott innehåller energiförhöjande ingredienser, som till exempel koffein. Det är för att dessa ämnen ökar din ämnesomsättning och även prestationsförmågan.

Det här bör du vara uppmärksam på om du kombinerar fettförbränningstabletter med exempelvis energidrycker eller koffeindrycker. Kombinerar du flera olika produkter som innehåller koffein, så som energidrycker eller energihöjande kosttillskott, kan du få en överdosering med bieffekter som följd.

När ska du använda dig av fettförbrännare?

Om du har en större viktnedgång framför dig, brukar det i det här skedet inte vara någon större idé att använda ett fettförbrännande kosttillskott. Om du har planerat för din viktnedgång och äter bättre och motionerar mer, så får du fart på fettförbränningen i alla fall.

En bit in i en period av diet och träning, kan det sedan finnas behov av att stimulera fettförbränningen. När kroppsfettet börjar bli lågt, håller kroppen igen förbränningen för att spara på energidepåerna. Då kan ett kosttillskott som ökar frisättningen av fettsyror och höjer energinivåerna vara till nytta.

Hur fungerar fettförbrännare?

Fettförbrännare är absolut inga mirakeltabletter, som gör att du gå ner mycket i vikt medan du ligger i soffan och käkar chips. En bra fettförbrännare är framförallt aptitdämpande och uppiggande. Dessutom kan de innehålla ingredienser som stimulerar ämnesomsättningen, energiförbrukningen och ökar frisättningen av det lagrade kroppsfettet.

Olika typer av fettförbrännare och hur du reagerar på dem

Alla kroppar är som bekant olika och vilken fettförbrännare som passar dig beror på dina behov och vad din kropp svarar bäst på. För att hitta en produkt som passar just dig, är det helt enkelt bäst att läsa på så mycket du kan innan du köper den. Det andra tipset är att sedan helt enkelt prova sig fram, efter att du tagit reda på så mycket som möjligt om produkterna. 

Som tidigare nämndes har tillverkarna oftast försökt balansera olika egenskaper för att få en optimal effekt på tillskotten. Ingredienserna och mängdförhållandet mellan dessa ingredienser varierar kraftigt i olika produkter. Så är det viktigt att du läser innehållsförteckningarna noggrant.

Fettförbrännare för energi och fokus

I den här kategorin innehåller produkten i regel ingredienser som stimulerar det centrala nervsystemet. De gör att du blir piggare och har lättare att hålla fokus. Det är förstås användbara egenskaper när om du ska ägna dig åt intensiv träning i kombination med en strikt diet.

Det kan också bidra till att du orkar mer under hela dagen, alltså även i arbetet och på fritiden. På det här sättet underlättar det för dig att hålla dig till din kosthållning och ditt träningsprogram, utan att tiden med arbete eller familj behöver bli lidande för att du är trött och utmattad.

Fettförbrännare med dämpande effekt

Sötsug, hunger- och mättnadskänsla är ett komplicerat system som vi som människor hela tiden bollar med. Om du är en person som lätt får hungerkänslor, kan en aptitdämpande fettförbrännare vara något för dig.

Den här typen av produkt gör att du kan minska det påfrestande suget när du vill hålla koll på kosten. Dessa varianter av fettförbrännare kan innehålla exempelvis krom eller grönt te.

Termogen fettförbrännare

En termogen fettförbrännare innehåller ämnen som har en energiförbrukande effekt. Till kategorin hör starka kryddor och energihöjande koffein. Termogena fettförbrännare ökar kroppens värmeproduktion, utan att tillföra några kalorier och kan på det sättet hjälpa dig att att bränna fett. Typen av ingredienser kan vara chili, svartpeppar och kanel.

Så här ska du använda en fettförbrännare

Kosttillskott med fokus på fettförbränning brukar kombinera två eller flera av ovanstående kategorier. Fördelarna är att du slipper komplexiteten med att kombinera olika födoämnen och tillskott för att uppnå resultat. Här får du allt i en och samma tablett. 

För att få en bra effekt av en fettförbrännare, ska du inte ta den under för långa sammanhängande perioder. Kroppen kan nämligen lätt skapa en tolerans mot ingredienserna i produkten. 

Istället för att öka dosen, är det bättre att göra ett uppehåll och sedan fortsätta igen. Det här låter kroppen återhämta sig och sedan kan den på så vis återskapa sin normala mottaglighet för ingredienserna. 

Ett vanligt sätt att gå tillväga är att ta fettförbrännaren i två veckor, för att sedan vara utan den i en vecka. En period av intag av fettförbrännare, bör alltså efterföljas av minst en hälften så lång period utan den.

Våra favoriter

Det finns relativt mycket forskning på den här typen av produkter. Marknaden är stor och efterfrågan hög, vilket också skapat en intresse från produktutvecklarnas sida. Det finns många produkter att välja mellan, men alla produkter är långt ifrån bra.

För att välja ut produkter i våra huvudkategorier, har vi läst en mängd tester och forskningsrapporter om kosttillskott av den här typen. Vi har också läst kundrecensioner för att få en bild av vilka produkter användarna själva är mest nöjda med. På basen av det har vi valt ut våra fyra favoriter.

Premium: Medica Natumin Fast Track

Medica Natumin Fast Track är ett kosttillskott för fettförbränning som innehåller växterna moringa, murraya och gurkmeja. Tillsammans bildar de en synergi av energigivande, fettförbrännande och mättande egenskaper. 

Det är en tablett som du tar två gånger om dagen; förslagsvis en på morgonen och en till middagsmålet. Ett stort plus får tabletterna definitivt för att de har få ingredienser och dessa är till största delen naturliga.

Medica Natumin är ett företag som tillverkar och utvecklar hälsorelaterade produkter. Deras utgångspunkt är gedigen forskning på de ingredienser de använder i sina tillskott. De har numera även hudvårdsprodukter i sitt sortiment och även där är vetenskapliga fakta basen för deras tillverkning.

Produktfakta:

 • 60 kapslar
 • Med moringa, murraya och gurkmeja

Fördelar

 • Vegetabiliska kapslar
 • Naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Fungerar inte för alla

Mellan: Better You Bobby’s Beauty Slim

Precis som premiumvinnaren är även mellanvinnaren en fettförbrännare som har till största delen naturliga egenskaper. Ingredienslistan består av bland annat guarana, grönt te, zink och svartpepparextrakt (piperin). I kapslarna finns även extrakt av vit kidneyböna samt tyrosin, som båda verkar som kraftfulla antioxidanter.

Användaren bör notera att kapslarna innehåller koffein. Kapslarna är ett samarbete mellan företaget Better You och den svenska kändisfrisören Bobby Oduncu. Bobby är nämligen även en hängiven fitness-enthusiast.

Hans första egna kosttillskott avsett att främja hårets kvalitet, blev en populär produkt på den svenska marknaden. Nu har han alltså tagit fram den här fettförbrännaren. Förutom att den höjer energinivåerna, kan den ha en gynnsam effekt på hårtillväxten.

Produktfakta:

 • 60 kapslar
 • Med guarana, grönt te, zink och piperin

Fördelar

 • Med antioxidanter
 • Även gynnsamt för håret

Nackdelar

 • Ganska mycket koffein per dagsdos

Budget: North Nutrition Skull Fat Burner

Skull Fat Burner är en produkt för dig som söker en mycket effektiv fettförbrännare. Den passar dig särskilt bra, som behöver en produkt som kan ge en extra knuff i rätt riktning under en period av så kallad “deffning”. Det kan vara inför en tävling eller för att du vill uppnå maximal muskelstyrka, samtidigt som dina fettdepåer är minimala.

Kapslarna har flera intressanta ingredienser. Bland annat innehåller de extrakt av blå lotus, grönt te och grön kaffeböna. De innehåller också aminosyrorna L-karnitin och L-theanin. Det betyder att du samtidigt får ett tillskott som hjälper proteinbildningen i kroppen.

Kapslarna innehåller gelatin, vilket gör att det här inte är en produkt som passar för vegetarianer. Det bör noteras att koffeinhalten är väldigt hög, på 250 mg per portion. Grönt te har en aptitdämpande effekt och är samtidigt en kraftfull antioxidant.

Produktfakta:

 • 90 kapslar
 • 500 mg L-karnitin per portion

Fördelar

 • Understödjer muskeluppbyggnaden
 • Flera naturliga ingredienser

Nackdelar

 • Hög halt av koffein
 • Bör ej användas av gravida och ammande

Special: Svenskt Kosttillskott Burn

Svenskt Kosttillskott Burn är inte bara ett unikt kosttillskott i bemärkelsen att den innehåller 10 särskilt aktiva ämnen. Den ger ett specialanpassat innehåll för dig som ställer höga krav på kosttillskott och som verkligen vill prestera maximalt. Företaget har också tagit fram produkten i två varianter: ett med koffein och ett utan. Det gör den här till en given specialare för oss.

Kapslarna bidrar till att du får en högre fettomsättning. Ingredienserna som bidrar med det är kaktusextrakt och kanel. Här finns också grönt te som även det är effektivt för ämnesomsättningen, samtidigt som det dämpar hungern. Kapslarna innehåller också cayennepeppar och piperin, som båda verkar som fettförbrännare.

Produktfakta:

 • 120 kapslar
 • Med grönt te och kaktusextrakt

Fördelar

 • Både med och utan koffein
 • Minskar hungerskänslor

Nackdelar

 • Innehåller gelatin

Våra utmanare

Som tidigare nämnts, finns det en mycket stor marknad för den här typen av produkter. Vi har därför hittat många fler fettförbrännare som är bra och som vi tycker är väl värda att titta närmare på. Vi presenterar några av dem här nedan. Om du inte hittat vad du sökte i favoritkategorierna, kan du kanske hitta intressanta produkter här nedan.

Better You Fitness Kapslar

Better You är ett omtyckt preparat som hjälpt många användare. Kapslarna innehåller chili och grönt te. Du kan köpa dem med eller utan koffein. Produkten innehåller till största delen naturliga ingredienser, såsom chili, grönt te och maskros.

Företaget lanserar tabletterna som en fettförbrännare med uppiggande effekt. Många användare tycker att de fungerar bra och att de ger resultat. Kapslarna kan vara vätskedrivande.

Fördelar

 • Vätskedrivande
 • Med eller utan koffein

Nackdelar

 • Kan orsaka svettning

Healthwell Chili Diet

Chili Diet är ett högkoncentrerat chiliprepaprat som är utvecklat för den som tränar hårt och vill ha maximala resultat. Produkten ökar inte bara fettförbränningen, utan hjälper dig även med en ökad mättnadskänsla under dagen, tack vare att den innehåller glukomannan.

Kapslarna innehåller koffein och ger därmed ökad energi och fokus under dagen. Chili Diet innehåller capsaicin, som är ett verksamt ämne utvunnet ur chilifrukten. Det bidrar till att öka ämnesomsättningen och fettförbränningen. En nackdel är att dagsdosen ligger på 4 kapslar om dagen. Det blir alltså rätt många kapslar att svälja.

Fördelar

 • Mättande fibrer
 • Minskar sötsuget

Nackdelar

 • Hög halt koffein
 • Många kapslar per dag

Stacker 4

Stacker 4 är framtagen för dig som vill ha en produkt som hjälper dig att öka prestationen på gymmet och som kan bidra till att du når resultat snabbare. Kapslarna har också fettförbrännande egenskaper, tack vare grönt te och kolanöt. Den energiberikande substansen här är koffein. Stacker 4 används av atleter och fitnessentusiaster världen över.

Fördelar

 • Prestationshöjande
 • Prisvärda

Nackdelar

 • Starka
 • Kan orsaka illamående

Cobra Labs The Ripper

Cobra Labs The Ripper är framtagen för att ge ökade energinivåer, samtidigt som den minskar hunger och sötsug. Enligt tillverkaren ska produkten ge en jämn energiökning under hela dagen och plötsliga koffeineffekter ska kunna undvikas. Cobra Labs The Ripper är i pulverform. Bör tas under två månaders tid för bästa resultat.

Fördelar

 • Med vitamin C och B12
 • Lätt att ta

Nackdelar

 • Innehåller laktos

Mutant Madness

Mutant Madness innehåller koffein från bland annat från grönt kaffe. Det gör att den är effektivt energihöjande och bidrar till ökad styrka, mer fokus och inte minst ökad fettförbränning.

Mutant Madness innehåller också kreatin, arginin, citrullin och beta-alanin. Dessa proteiner och aminosyror bidrar till att din muskelstyrka ökar och att du får snabbare resultat. Produkten är i pulverform.

Fördelar

 • Finns i flera olika smaker
 • Med proteiner och aminosyror

Nackdelar

 • Var uppmärksam på den höga proteinhalten

Core Green Coffee

Core Green Coffee innehåller gröna kaffebönor med det verksamma ämnet klorogensyra. Detta är en trend inom fettförbränning och viktminskning. De senaste åren har det kommit en hel del olika fettförbränningstabletter som i huvudsak bygger på den gröna kaffebönan. Core Green Coffee från Svenskt kosttillskott är en sådan fettförbrännare. Klarogensyran i bönorna sägs kunna begränsa upptaget av kolhydrater i kroppen och då även kunna balansera blodsockret.

Rekommenderad dosering – Ät en kapsel av Svenskt kosttillskotts Core Green Coffee på morgonen. Det går att dubbla dosen vid behov.

Fördelar

 • Naturligt innehåll
 • Rikt innehåll av klorogensyra

Nackdelar

 • Grönt kaffe inom viktminskning är fortfarande så pass nytt att det krävs mer studier för att dokumentera dess exakta effekt.

North Nutrition Burnegy

North Nutrition är ett svenskt varumärke. De producerar alla sina tillskott i Sverige och fettförbrännaren Burnegy är inget undantag. Här får du en fettförbrännare som ger dig ett försprång i träning och som hjälper dig att nå dina mål snabbare. Verksamma ingredienser är grönt te, koffein, cayenne och ingefära.

Fördelar

 • Svensktillverkad
 • Utan artificiella tillsatser

Nackdelar

 • Innehåller gelatin
 • Bör ej tas av koffeinkänsliga

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad