Är energidryck farligt? Bästa (ofarliga) energidrycken för hälsan 2024

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

För dig som vill ta reda på om energidrickor är farliga och hitta den bästa (ofarliga) energidrycken för just dig.

Är energidricka farligt?

Frågan som konstant diskuteras, som alla har åsikter kring och som aldrig tar slut. Är energidrickor farliga? Svaret är nej. Energidrickor är i regel inte farliga för dig med i övrigt frisk kropp.

Inga större hjärtsjukdomar i Sverige

Det är såklart ingen vetenskaplig bevisning på samma sätt som studier på just energidrickor eller koffein. Men det man kan se att att vi i Sverige brukar otroliga mängder koffein rent traditionellt i form av kaffe.

Det vi däremot inte kan se är att vi i Sverige har fler dödsfall av just dem sjukdomar eller tillstånd som man tidigare trott att koffein orsakat. Vi har alltså i Sverige fått i oss högre mängder koffein men inte sett effekterna av det i det stora hela.

I nutid börjar andra moderna länder, särskilt i Europa och i USA komma igång med en stor koffeinkonsumtion även dem i form av energidricka. Som är vad denna artikeln ska handla om.

Den bästa ofarliga energidrickan för hälsan

För dig som inte vill maximera ditt koffeinintag och känner dig lite orolig inför det beroendet finns det andra energidrycker som inte innehåller lika mycket koffein som andra. För det är just koffeinet som är anledningen till varför just energidricka diskuteras så mycket.

Hur mycket koffein innehåller energidricka?

Celsius Unlimited innehåller 75 mg koffein per burk. Det är mycket bra och är ungefär som en hemmabryggd kaffe. Detta anser vi vara hälsosamt och en riktigt bra energidryck att beställa.

Lohilo innehåller 178 mg koffein per burk. Det är helt okej för dig som antingen väger lite mer eller vet med dig att du inte är så känslig för koffein. Annars rekommenderar vi Celsius Unlimited ovan.

Pro Brands BCAA innehåller 180 mg koffein per burk. Det anser vi för dem allra flesta vara en liten onödigt hög halt av koffein. Väger du lite mer än snittet eller är lite extra tolerant mot koffein kan det vara okej. Annars rekommenderar vi Celsius Unlimited ovan.

NOCCO BCAA innehåller 180 mg koffein per burk. Det är en rätt standardiserad koffeinmängd nu för tiden, men det motsvarar även 2-3 koppar kaffe. Därför rekommenderar vi så länge du inte är lite extra tolerant mot koffein att du skrollar upp och kollar in Celsius Unlimited istället.

NOCCO Focus 2 innehåller 180 mg koffein per burk. Det är lika mycket som den vanliga NOCCO BCAA men mycket mer än till exempel kaffe. Därför rekommenderar vi att skrolla upp och ta en titt på Celsius Unlimited ovan, så länge du inte vet med dig att du är lite extra tolerant mot koffein.

Clean Drink innehåller 180 mg koffein per burk. Det är densamma mängden koffein som många andra energidrycker, tyvärr. Vi rekommenderar att hålla dig till ungefär samma mängd koffein som kaffe, så länge du inte vet med dig att du är lite extra tolerant mot koffein. Det innebär ungefär 75 mg. Skrolla då upp och kolla in Celsius Unlimited som är perfekt för dig.

Celsius innehåller 200 mg koffein per burk. Det är för dem allra flesta i överkant. Det är inte farligt, särskilt inte om du vet med dig att du är lite tolerant mot andra energidrycker eller kaffe. Vet du om att du brukar bli pigg av annan energidricka eller även kaffe rekommenderar vi istället att du skrollar upp och kollar in Celsius Unlimited som enligt oss är en bättre version av Celsius för dem allra flesta.

NOCCO PWO innehåller 200 mg koffein per burk. Det är tillsammans med Celsius vanliga energidryck mest på hela listan. Är du känslig mot koffein eller reagerar bra på en vanlig kaffe eller annan energidricka rekommenderar vi att du skrollar upp och kollar på just Celsius Unlimited istället som innehåller ungefär lika mycket koffein som en kaffe. Annars fungerar NOCCO PWO riktigt bra för dig som är sugen på lite mer koffein. Särskilt i träningssammanhang.

Energidricka med lite koffein och socker

Här vill vi än en gång slå ett slag för Celsius Unlimited. Celsius Unlimited innehåller 75 mg koffein per burk, ungefär lika mycket koffein som kaffe. Tyvärr finns inte denna i alla butiker, och även när den finns kostar den ofta rätt mycket mer än om du skulle beställa ett pack på internet. Använd därför gärna länken ovan och beställ hem ett billigt flak hälsosam energidricka.

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad