Bästa aloe vera juice 2024 – Hälsodryck direkt från naturen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Aloe vera är en älskad naturprodukt för många. I den här artikeln ska vi därför ta en närmare titt på aloe vera juice och de eventuella hälsofördelar den har. Det finns otroligt mycket påståenden kring aloe vera, men vad är egentligen fakta och vad är rena påståenden? Häng med oss i vår stora köpguide om aloe vera juice, så ska vi ta reda på allt detta och mer därtill!

Lindra IBS och höj immunförsvaret med aloe vera juice

För ett par decennier sedan fanns det inte många varumärken som tillverkade aloe veraprodukter och som högst fanns ett par, tre alternativ för den som ville använda sig av aloe. Men idag ser det annorlunda ut. Aloe vera-producenterna är många och det finns alla möjliga varianter och smaksättningar på juicerna. 

Vad vi ska komma ihåg är att aloe vera är ett kosttillskott i flytande form. Det är alltså inget du ska dricka som måltidsdryck och en högkvalitativ aloe vera juice ska absolut inte innehålla socker. Aloe vera är besk i smaken så därför tillsätter vissa företag smakämnen och även konserveringsmedel, för hållbarhetens skull.

Den aloe vera juice vi ska titta på idag har alltså ingenting att göra med de drycker innehållande aloe vera som du kan köpa i mataffärerna. Dessa är utspädda, sockrade och har knappast några större hälsoeffekter, vad tillverkarna än påstår.

Som vanligt har vi plockat ut några produkter som vi tipsar om. Våra tre vinnare den här gången blev Pukka Aloe Vera Juice, Avivir Aloe Vera Juice Naturell och Aloe Vera Fruktsaft Ekologisk. Mer information om dessa kan du hitta här nedan, i kategorierna premium, mellan och budget. 

För att ge våra läsare så många valmöjligheter och varianter som möjligt, har vi också sju stycken utmanare som även dessa håller hög kvalitet.

Premium: Pukka Aloe Vera Juice

Pukka Aloe Vera Juice innehåller ingenting annat än juicen från aloe vera barbadensis och citronsyra utvunnet ur tapioka. Det resulterar i en produkt med exceptionellt hög kvalitet där användaren inte behöver oroa sig för vad konserveringsmedel och tillsatsämnen har för effekt på mage och tarm.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Utan sötningsmedel
 • Endast med tillsatt citronsyra

Nackdelar

 • Öppnad flaska måste konsumeras inom tre veckor

Mellan: Avivir Aloe Vera Juice Naturell

Mellanvinnaren Avivir Aloe Vera Juice Naturell är en utmärkt aloe vera juice för den som vill ha ett prisvärt alternativ. Avivir är ett danskt och välcertifierat varumärke som tryggt kan konsumeras av köparna. Juicen innehåller inga sötningsmedel, men väl konserveringsmedel.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Svanenmärkt

Nackdelar

 • Innehåller natriumbensoat och kaliumsorbat

Budget: Govindas Aloe Vera Fruktsaft Ekologisk

Aloe Vera Fruktsaft Ekologisk ger verkligen användaren mycket för pengarna. Du får en ekologiskt aloe vera juice på flaska som du kan ta för att utnyttja aloe verans alla fördelar för mage, tarm, leder och ligament.

Fördelar

 • Ren, opastöriserad aloe vera
 • Ekologiskt certifierad

Nackdelar

 • Ingen produktinformation på svenska på flaskan

Köpguide

Hälsofördelar med Aloe Vera

Juicen kommer från plantan aloe barbadensis som på svenska också kallas äkta aloe vera. Aloe vera är en grön fetbladsväxt med stora, tjocka blad. Bladen innehåller en gelé som används för att göra juice och gel av. 

Aloe vera används både för invärtes och utvärtes bruk och juicen som dricks tas först och främst för sin hälsosamma effekt på mage och tarm, men anses också ha andra hälsoeffekter. 

Aloe verajuice ska oftast drickas varje dag som ett kosttillskott. Det finns många olika typer av juice, beroende på tillverkningsmetoden. För det första finns ren aloe vera juice som i stort sett  bara innehåller gelén från plantans innanmäte. Vidare finns det destillerad aloe vera juice och även juice som är baserad på aloe vera-koncentrat. 

Inom indisk naturmedicin, det som kallas ayurveda, är aloe vera en central växt. Här tas den för sitt innehåll av värdefulla mineraler, vitaminer och spårämnen.

Aloe vera dricks vanligen i förebyggande syfte för balans i magen och för att näringsupptaget i tarmen ska fungera maximalt. Aloe vera juice är även populärt vid detox och renande kurer. För alla som vill få en kickstart på ett hälsosammare liv med en detox, passar aloe veran bra att komplettera med. 

Aloe vera har en bitter smak som inte uppskattas av alla. Ibland kan juicen även vara smaksatt med exempelvis citron av den anledningen. 

Citronsmak ska inte blandas ihop med citronsyra, som är en tillsats som ofta också kan hittas i aloe vera juicer. Den senare är ett antioxidationsmedel som även kallas E 330 i livsmedel. Den används för att maten inte ska missfärgas eller härskna, om den innehåller mycket fett. 

Aloe vera har en utrensande och detoxande effekt och kan bidra till att understödja leverns förmåga att ta hand om gifter och toxiner i kroppen. Det bör dock noteras att det finns kritik mot aloe vera som tillskott för levern, eftersom det har visat sig att den kan ge förhöjda levervärden hos vissa personer. 

Har du dåliga levervärden eller njursjukdom, ska du alltså inte ta aloe vera juice utan att först konsultera läkare.

Aloe vera juice och huden

Huden är vårt allra största organ och den säger faktiskt mycket om vår hälsa rent generellt. Aloe vera juice kan ha goda effekter på huden, tack vare att den är så hälsosam för magen. Inom forskarvärlden och skolmedicinen är sambandet mellan mage-tarm och hyn välkänt. Problem med matsmältningen kan alltså bidra till försämrad hy.

Här kan du med andra ord slå två flugor i en smäll om du tar aloe vera juice. Att använda aloe vera gelé utvärtes på huden kan också vara en bra idé, eftersom den återfuktar mycket rikligt.

Aloe verans näringsinnehåll

Aloe vera är extremt näringsrikt och innehåller ett flertal vitaminer samt mer än 20 viktiga mineraler, däribland järn, zink, magnesium och kalcium. I övrigt innehåller den vitamin A, C och E samt en stor grupp av B-vitaminerna, närmare bestämt B1, B2, B3, B6 och B12. Juicen är alltså proppfull med hälsosamt innehåll som boostar dina energinivåer. 

Vanligast verkar det vara att ta aloe vera för att återställa balansen i mag- och tarmsystem. Personer med magkatarr tycker sig ha fått god hjälp av aloe vera. Juicen kan också hjälpa mot sura uppstötningar och halsbränna. Det beror på att aloe vera juice balanserar syrabalansen i mage och tarm och skapar rätt pH-värde. 

Eftersom aloe vera juicen har en balanserande verkan, kan den hjälpa dig att bli av med både förstoppning och lös mage.

Aloe vera för munhygien

Munnen innehåller över 700 nyttiga bakterier. Dessvärre trivs också andra typer av bakterier i munnen, eftersom här är varmt och fuktigt och matrester ofta finns. Det gör att skadliga bakterier lätt kan uppstå i munnen. 

Munhälsan har väldigt stor betydelse för din hälsa rent generellt och idag vet man att inflammationer i tänder och tandkött kan ha allvarliga konsekvenser för hela kroppen. Aloe verajuice är bakteriehämmande och vårdar och stärker vävnaderna i munnen. 

Många tar också aloe vera som stabilisator av blodsockret och reglering av kolesterolhalterna i kroppen. 

Personer med ett instabilt blodsocker som ofta och snabbt dippar, vet hur jobbigt det är och hur svårt det är att då funktionera normalt och koncentrera sig på arbetsuppgifterna under arbetsdagen. Med aloe vera juice kan blodsockernivåerna stabiliseras, vilket kan förhindra att du får plötsliga dippar och sötsug. 

Vidare tros också aloe vera kunna sänka kolesterolet och därmed minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Aloe vera juice kan även ha en positiv inverkan på syresättningen av blodet och blodcirkulationen. 

Aloe vera kan användas för att:

 1. Plantan har ett högt innehåll av vitamin A, B, C och E samt folsyra
 2. Förbättra matsmältningen och öka vätskeinnehållet i tarmarna
 3. Lindra irritation i tarmen och hjälpa dig att ta upp viktiga näringsämnen
 4. Understödja leverns funktion
 5. Främja hudens elasticitet och lyster
 6. Stärker leder och ligament

Så använder du aloe vera-juice

Aloe vera-juice kan köpas i hälsokostaffärer och ska oftast tas som det är. En vanlig dos är ca en halv deciliter per dag. Är smaken svår att handskas med, kan du själv blanda ut juicen med citronvatten eller någon annan osötad dryck.

Vissa märken rekommenderar att du tar aloe vera på fastande mage direkt på morgonen.

Vilka är biverkningarna av att dricka aloe vera-juice?

Som tidigare nämndes kan aloe vera-juice föra med sig biverkningar i form av leverpåverkan. Många inom läkarkåren är väldigt skeptiska mot aloe vera och har slagit larm om leverproblem i samband med intag av juicen.

Användaren bör alltså vara påläst. Aloe vera är även, precis som alla andra växter och naturpreparat, en produkt som kan framkalla allergier hos känsliga personer. Det gäller både invärtes och utvärtes bruk.

Hur mycket socker finns i aloe vera-juice?

En bra aloe vera juice som tas av hälsoskäl ska inte innehålla något socker. Det är viktigt att alltid kontrollera innehållet, så att du inte får en aloe vera-juice som är av låg kvalitet. Innehåller juicen en massa socker eller andra sötningsmedel, kommer den till exempel inte att kunna hjälpa dig mot problem med mage och tarm, eftersom den då motverkar sitt syfte.


Aloe vera juice Bäst i Test 2024 - Hälsokosts favoriter

Aloe vera är en spännande produkt och det har varit intressant att leta fram fakta och information. Det finns en stor mängd data att ta del av som underlättat valet av produkter för oss. På basen av insamlade recensioner, omdömen samt testresultat i den mån det funnits, har vi valt ut tre favoriter som alla fick en plats i någon av våra huvudkategorier.

Premium: Pukka Aloe Vera Juice

Pukka Aloe Vera Juice är en aloe vera-produkt av högsta kvalitet. I juicen hittar du ingenting annat än aloe vera gelé och citronsyra, vilken är utvunnen ur tapioka. Att aloe veran kommer från ekologiska plantor är förstås ett stort plus för många.

Brittiska Pukka började som en producent av te, men har idag ett flertal andra produkter i sitt sortiment, däribland aloe vera juice.

Pukka tipsar om att du kan dricka aloe vera juicen som den är eller mixa den i din smoothie med andra ingredienser. Tar du ett kosttillskott i pulverform, kan du också blanda ut dessa i aloe vera-drycken.

Företaget rekommenderar att du tar en till två matskedar på tom mage varje morgon och upprepar vid behov under dagen. Använder du juicen som kur, ska du hålla på i minst en till två månader, innan du kan säkerställa ett långvarigt resultat.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Utan sötningsmedel
 • Endast med tillsatt citronsyra

Nackdelar

 • Öppnad flaska måste konsumeras inom tre veckor

Mellan: Avivir Aloe Vera Juice Naturell

Aloe Vera Juice Naturell kommer från det danska företaget Avivir och är ett tillskott som innehåller 99,7 % gel från aloe vera. Här finns inga sötningsmedel eller socker, men väl ett par konserveringsmedel.

Juicen är avsedd att drickas för att bibehålla normala slemhinnor och ett fungerande immunförsvar. Den tas som ett dagligt kosttillskott och bör intas minst en månad för att du ska vara säker på att få ett varaktigt resultat.

Avivir tillhandahåller ekologiska produkter och är även certifierad med IASC. Dessutom är aloe vera juicen och resten av deras sortiment svanenmärkt, vilket innebär att tillverkningsprocessen och förpackningen är miljövänliga. Avivirs sortiment är även veganskt. Aloe vera juicen är ekologisk, men har tyvärr ingen svensk kravmärkning.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Svanenmärkt

Nackdelar

 • Innehåller natriumbensoat och kaliumsorbat

Budget: Govindas Aloe Vera Fruktsaft Ekologisk

Den här tyska aloe vera saften innehåller endast opastöriserad, ekologisk aloe vera juice och konserveringsmedel. Den kan tas som kur närsomhelst, men företaget rekommenderar att den särskilt bra passar att dricka under sommaren, när kroppen löper större risk att torka ut och påverkas av värmen. Med hjälp av juicen återfuktas du inifrån och ut.

Aloe vera juicen är certifierad med EU:s ekologiska märkning. Gelén är manuellt uttagen ur bladen och här finns alltså inga stora industriprocesser som ligger bakom tillverkningen. Glasflaskan är återvinningsbar, så på det stora hela har du alltså en mycket miljövänlig produkt.

Fördelar

 • Ren, opastöriserad aloe vera
 • Ekologiskt certifierad

Nackdelar

 • Ingen produktinformation på svenska på flaskan

Aloe vera juicerna som utmanar 2024 - Hälsokost gillar

För några år sedan fanns det inte mycket att välja mellan när det gällde aloe vera juice, men nu har det börjat komma riktigt många bra alternativ. Därför har vi velat presentera ytterligare några produkter som vi tror att våra läsare kan tycka är intressanta och som vi vet håller hög kvalitet.

Lifestream Aloe Vera Juice

Lifestream Aloe Vera Juice innehåller 99,7 % kallpressad aloe vera. Det finns inget vatten eller annan vätska tillsatt. I juicen finns alla de bioaktiva och vitala ämnen och enzymer som är en förutsättning för att aloe veran ska kunna göra nytta i kroppen. Innehållet består i övrigt av citronsyra samt konserveringsmedel.

Företaget rekommenderar att du tar 20-80 ml per dag, vilket är ungefär en matsked, till nästan en deciliter. Kan även tas på fastande mage.

Fördelar

 • Kallpressad aloe vera
 • Ingen vätska tillsatt

Nackdelar

 • Innehåller konserveringsmedel
 • Inte ekologisk

B.O.T Cosmetic & Wellness Organic Aloe Vera Juice

Franska B.O.T Cosmetic & Wellness har tagit fram en ekologisk aloe vera-juice, utan fyllnadsmedel eller andra ingredienser. Här får du verkligen en ren aloe vera. Den är certifierad i sitt hemland och har många positiva recensioner på amazon.se, där den säljs i Sverige.

Fördelar

 • Ekologisk
 • Utan tillsatser

Nackdelar

 • Endast franska på produktbeskrivningen

Benessence Aloe Power Juice

Benessence är ett familjeägt, italienskt litet företag som fokuserar helt och hållet på produkter med aloe vera. Deras juice innehåller 96 % aloe vera samt vitamin C och E. I produkten hittar du också citronsyra och konserveringsmedel. Den är omtyckt av sina användare, men saknar tyvärr ekologiska certifieringar.

Fördelar

 • Aloe vera från egna odlingar i Italien

Nackdelar

 • Inte ekologisk

Equimins Aloe Vera Juice

Är du storkonsument av aloe vera juice och vill ha större mängder av den hemma? Då är Equimins Aloe Vera Juice alternativet för dig! Produkten är särskilt intressant eftersom den inte bara innehåller gelé från plantans inre, utan även extrakt från plantan yttre gröna del.

Även den delen av plantan är oerhört näringsrik och det gör att aloe vera juicen från Equimins innehåller höga halter av välgörande ämnen. Dessutom innehåller den ingenting annat än just aloe vera.

Fördelar

 • Utan konserveringsmedel

Nackdelar

 • Opraktisk dunk att hälla ur

Aloe Pura Juice Aloe Vera Tranbärsjuice

Aloe Pura Juice Aloe Vera Tranbärsjuice är en annan spännande produkt, där tillverkarna valt en lite annorlunda väg för att skapa en högklassig produkt. Här hittar du ren aloe vera gelé, plus tranbärsextrakt.

Det gör produkten rik på både vitamin C och omegafettsyror som alla är väldigt stärkande för vårt immunförsvar. På minussidan ligger att juicen innehåller konserveringsmedel och smaksättare.

Fördelar

 • Med transbärsextrakt
 • Innehåller mycket vitaminer

Nackdelar

 • Innehåller konserveringsmedel
 • Innehåller smaksättare

Mother Earth Products Ekologisk Aloe Vera Premium

Mother Earth importerar ekologisk aloe vera från Mexiko. Där framställs den enligt en traditionell tillverkningsprocess som gör att alla näringsämnen bevaras. Den skördas tidigt på morgonen, tvättas sedan och filtreras för hand, så att alla vitaminer, spårämnen och andra aktiva substanser finns bevarade i slutprodukten.

Det här är verkligen en förnämlig produkt där inget annat tillsats. Flaskorna innehåller endast 100 % kallpressad aloe vera gelé. Det är aloe vera juice i dess renaste form och användaren får också vara beredd på att här inte finns några smakämnen som gör produkten mer tilltalande. Många upplever smaken som mycket besk.

Fördelar

 • Helt utan tillsatser
 • Ekologisk
 • Komplett lista med näringsämnen

Nackdelar

 • Ren juice smakar inte så gott

LR Lifetakt Aloe Vera Drickgelé

LR Lifetakt Aloe Vera Drickgelé är en produkt som smakar trevligt och är lätt att ta varje dag. Produkten innehåller även C-vitamin som stärker immunförsvaret och understödjer kollagenbildningen i kroppen.

Den marknadsförs som en produkt som främjar hälsan och är certifierad från både SGS INSTITUT FRESENIUS och IASC. I juicen hittas 88 % aloe vera gelé. Resterande del är C-vitaminer, smaksättare, förtjockningsämnen och konserveringsmedel.

Fördelar

 • God smak
 • Certifierad

Nackdelar

 • Många ingredienser
 • Lägre halt av aloe vera gel

Dela den här artikeln med dina vänner ❤

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

NYA kampanjer varje månad